Onduidelijkheid over locatie van servicepark tijdens Montebergrally

De rally zal starten op de Poperingse Grote Markt. © MD
Redactie KW

Alex Colpaert vroeg tijdens gemeenteraad of het servicecentrum in het stadscentrum zou komen. Burgemeester Christof Dejaegher antwoordde dat er nog volop overlegd wordt.

Tijdens de gemeenteraad interpelleerde Alex Colpaert (Groen) over de aangekondigde Montebergrally, waarvan het technisch centrum in het Poperingse stadscentrum zou worden ondergebracht. “Uit de aanvraag door de organisator Super Stage, blijkt hoe hartje Poperinge al van de zaterdag, kort na de middag, tot de zondagavond 20 uur, het servicecentrum van deze Montebergrally zal worden. Als servicepark: de Hondstraat, het Burgemeester De Sagherplein, de Grote Markt, de Guido Gezellestraat, de Paardemarkt, de volledige Bruggestraat met de parking van de Sint-Janskerk. Zoals de verordening nu voorligt, is deze hierop niet van toepassing.”

Stadhuis als hoofdkwartier

“Het stadhuis zal fungeren als hoofdkwartier van de organisatie. Dat dit een grote impact zal hebben op het centrum van Poperinge staat buiten kijf. Zou het niet beter zou zijn geweest om het servicecentrum in en om het Don Bosco sportcomplex te laten opbouwen?”

Burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) antwoordde: “Over alles wat het gebruik van het openbaar domein en politieverordeningen aangaat, beslist alleen het schepencollege. Dat doet hier tijdens de gemeenteraad dus niets ter zake. Maar onlangs hadden we een vergadering met de organisatie en de gouverneur, en in het kader van corona, is het nog niet zeker dat die servicezone in het stadscentrum komt. Het is immers moeilijk een onderscheid te maken tussen supporters, deelnemers, servicemensen en toevallige passanten; en dat in het kader van de afstandsregels rond Covid-19. De ruimte in het stadscentrum zal waarschijnlijk te klein zijn hiervoor. We wachten verder af.” (AHP-Foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier