Onduidelijk of tennistornooi Optima Open in Knokke-Heist dit jaar nog kan doorgaan

Redactie KW

Het is niet duidelijk of het prestigieuze tennisevenement Optima Open zal kunnen plaatsvinden komende zomer.

De Standaard schreef al dat het toernooi niet doorgaat, maar dat wordt nergens bevestigd. Ondertussen worden online nog steeds tickets verkocht.

De Optima Open vindt plaats van 13 tot 15 augustus in de Royal Zoute Tennis Club van Knokke-Heist. Het toernooi maakt deel uit van de ATP Champions Tour, waarbij voormalige vedetten het op verschillende plaatsen tegen elkaar opnemen. Dit jaar zou onder meer tennislegende John McEnroe naar Knokke afzakken, net als tweevoudig toernooiwinnaar Xavier Malisse.

Maar kan het evenement wel doorgaan, nu Optima bank failliet is? Het PR-bureau dat de communicatie voor het toernooi doet, verwijst door naar Optima bank. Maar ook daar blijft het stil. Jan Felgate, CEO van de ATP Champions Tour, laat via e-mail weten ‘met de stakeholders te praten om na te gaan of er een oplossing kan worden gevonden’. Hij hoopt binnen enkele dagen meer informatie te hebben.

Optima bood onder de naam Sportsfin ook financiële dienstverlening op maat van sporters aan, met gewezen topbasketter Thomas Van Den Spiegel als gezicht. Als sponsor was Optima onder meer verbonden aan voetbalclub KV Oostende, volleybalclub Optima Lendelede en tennisser David Goffin. Die laatste sponsordeal werd twee maanden geleden ondertekend.

(BELGA)