Omloop van de Westhoek-Memorial Stive Vermaut op 21 maart met grote kleppers op affiche

Bestuursleden Rik Goethals en Peter Brackez van KVC Ichtegem-Sportief flankeren sponsor Kristiaan Coppens.©GINO COGHE Foto Coghe
Bestuursleden Rik Goethals en Peter Brackez van KVC Ichtegem-Sportief flankeren sponsor Kristiaan Coppens.©GINO COGHE Foto Coghe
Rudi Ilegems

Het bestuur van de Koninklijke Veloclub Ichtegem-Sportief kijkt reikhalzend uit naar de 57ste editie van de Omloop van de Westhoek – Memorial Stive Vermaut, een wedstrijd voor damesprofploegen.

“In 2019 werd de Omloop van de Westhoek de dag zelf door stormweer afgelast”, herinnert Rik Goethals van Ichtegem Sportief het zich nog maar al te goed. “Vorig jaar werden we dan de pas afgesneden door corona. Voor dit jaar hebben we alles in gereedheid gebracht opdat de koers zou kunnen doorgaan. En ik moet zeggen dat dit niet van de poes was. De coronamaatregelen die moeten toegepast worden zijn draconisch te noemen, maar alles is klaar.”

Grote namen

“Voor deze editie kunnen we rekenen op een indrukwekkend deelnemersveld met 25 ploegen uit 10 verschillende landen. In totaal noteren we 151 deelneemsters. Vanuit Nederland komen de kleppers Loreena Wiebes en Amy Pieters om andere grote namen zoals Lotte Kopecky en Jolien D’Hoore het vuur aan de schenen te leggen. De deelnemers krijgen, na een lus van 55 km doorheen de polders en de kuststreek nog zes lokale ronden in Ichtegem voor de wielen geschoven. In dat parcours, in totaal 132 km, is ook de Lookhuisstraat in opgenomen en dat stuk zal ongetwijfeld een beslissende rol spelen in het koersverloop. Het belooft dus een prachtige editie te worden, we kijken er al naar uit!”

Parcours

“Na de start aan het Sportcentrum van Eernegem gaat het via Gistel, Middelkerke, Nieuwpoort en Diksmuide naar Ichtegem waar na 52 kilometer koers op de Engelstraat de zes plaatselijke ronden van elk 13,3 kilometer worden aangesneden. Daarin zit telkens de 2 kilometer lange kasseizone van de Lookhuisstraat verweven. Normaal gezien kan daar een schifting gemaakt worden”, meldt koersdirecteur Peter Brackez.(RI/belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.