Olympisch kampioen Arthur De Sloover gehuldigd door de stad

Arne Vandendriessche, Arthur De Sloover en Ruth Vandenberghe. © (Foto JVGK)
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Arthur De Sloover (24) werd in de bloemetjes gezet door burgemeester Ruth Vandenberghe en schepen van Sport Arne Vandendriessche. De reden? Arthur behaalde samen met het team van de Red Lions goud op de voorbije Olympische Spelen. Dat liet de stad niet zomaar passeren. Arthur kreeg enkele geschenken aangeboden en een aandenken.

“We zijn terecht fier dat we met Arthur een Olympisch kampioen in Kortrijk hebben. Het is historisch want het is de eerste keer dat Kortrijk een Olympisch kampioen heeft”, zegt burgemeester Ruth Vandenberghe, die meteen de vraag kreeg van vrt-journalist Sammy Neyrinck of Arthur nu ereburger van de stad wordt. “Daarvoor zou hij misschien een tweede keer goud moeten winnen”, grapte de burgemeester. “Ik zie dat wel zitten en van mij zou dat mogen: hij verdient het. Maar we moeten dat uiteraard bekijken en bespreken.” Arthur liet het zich welgevallen.

Arthur speelde al hockey in Parc Saint-Georges toen hij 4 jaar was. “Ik bleef bij de club tot mijn zeventiende. Daar leerde ik de knepen van de hockeysport en heb er het meeste geleerd”, zegt hij. “Ik had er een aangename tijd en we hadden een goede generatie hockeyspelers. Ik hoop dat de kleine hockeyspelertjes daar een voorbeeld kunnen aan nemen. Als je het genoeg wilt, lukt het. Maar ze mogen niet vergeten dat het ook een spelletje moeten blijven waar ze plezier aan hebben. De rest komt wel.” Schepen van Sport Arne Vandendriessche gaf mee dat – zeker door het succes van de Red Lions – de hockeysport in Kortrijk na voetbal en basket de derde grootste sport is geworden. “Om de grote vraag te kunnen opvangen kijken we uit naar extra terreinen waar deze sport kan beoefend worden.”

© (Foto JVGK)

In zijn dankwoordje betrok Arthur ook zijn ouders. “Zij doen heel veel voor mij.” Hij gaf hen een ruiker bloemen.

Arthur was in de wolken en nam het woord. “Ik heb veel te danken aan mijn ouders, mijn familie, mijn vriendin Emma. Ze hebben me altijd gesteund. Ik ben daar erg blij mee. Het is de bedoeling dat we er in Parijs nog staan. Ook mijn grootouders en specifiek mijn zus moet ik bedanken: hockey zit in de familie.” Na de bedankingen kregen 24 hockeyspelertjes die geselecteerd werden na een wedstrijd een meet & greet met Arthur.

© (Foto JVGK)