Olympiër rijdt ‘mini’ Dakar Rally tegen wereldkampioen en Femke Herygers in… de duinen van Westende

Redactie KW

In aanloop naar de start van de Dakar rally trok Felix Denayer, goed voor zilver op de jongste Olympische Spelen, samen met Femke Herygers en viervoudig wereldkampioen kayak Maxime Richard naar de duinen bij Westende.

Het drietal nam het tegen elkaar op met telegeleide miniatuurversies van de Peugeot 3008 DKR, de wagen waarmee Sébastien Loeb en Carlos Sainz vanaf 2januari dwars door Paraguay, Bolivië en Argentinië zullen scheuren in een poging de meest legendarische rally ter wereld op hun naam te schrijven

“Moeilijker dan het lijkt”, weet Felix Denayer. “En pure nostalgie. Ik heb de Dakar Rally als kind vaak gevolgd, en die beelden plakken nog steeds op mijn netvlies. Hier mochten we het vandaag wat naspelen, in een soort miniatuurversie, in de duinen van Westende. Heel plezant, maar echt niet simpel, je hebt flink wat skills nodig. Al is dit natuurlijk niets vergeleken bij het echte werk in de woestijn in Zuid-Amerika. Werk voor echte mannen. En vrouwen (lacht).”

“Echt leuk”, wist Maxime Richard achteraf. “Ik heb altijd al van motorsport gehouden, en vooral motocross spreekt me aan. Ik ben altijd benieuwd welke piloten gaan pieken, en welke teams de andere de loef gaan afsteken. Spektakel, dat is de Dakar Rally. Ik kijk sowieso!”

>> De Dakar Rally is vanaf 2 januari te volgen op Red Bull TV.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten