Olympiër Emmanuel Vanluchene verzorgt training voor Dolfijnen Middelkerke

De zwemmers van Dolfijnen Middelkerke kijken vol verwachting uit naar de training gegeven door olympiër Emmanuel Vanluchene. © PDC
Redactie KW

Zaterdag 26 september wordt een topdag voor de competitiezwemmers van zwemclub Dolfijnen Middelkerke (DMI) want dan komt olympiër Emmanuel Vanluchene hen enkele uren zwemtraining geven.

Peter Devos (54) is de drijvende kracht achter de werkgroep die deze stunt voor elkaar kreeg. “Elk jaar organiseren we teambuilding voor onze competitiezwemmers. Vorig jaar gingen we raften op zee. Dat was een groot succes omdat de zee vrij ruw was. Onze zwemmers moesten goed samenwerken om de boot varende te houden.”

“Na zo’n geslaagd evenement konden we dit jaar niet onderdoen. We weten dat onze competitiezwemmers opkijken naar hun grote voorbeelden en zo groeide het idee om een olympiër uit te nodigen voor een training. De zwemmers mochten zelf hun voorkeur kenbaar maken, de keuze viel op Emmanuel Vanluchene.”

“Wellicht werd hun keuze beïnvloed door het feit dat Emmanuel een allrounder is die alle zwemstijlen perfect beheerst. Dankzij onze sponsors Hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge en Immo Stijn uit Veldegem kunnen we de wens van onze zwemmers realiseren.”

Familiale club

DMI is een warme, familiale club met ambitie en dat benadrukt Peter Devos uiteraard heel graag. “Onze club heeft in de loop der jaren tal van Vlaamse en Belgische kampioenen opgeleid maar iedereen wordt op dezelfde manier behandeld. Onze trainers doen er alles aan om onze zwemmers alle facetten van de zwemsport bij te brengen. Zowel techniek, uithouding, kracht als doorzettingsvermogen komen aan bod.”

“Onze hoofdtrainer Pieter Moerman is samen met zijn ervaren hulptrainers de perfecte mentor en motivator voor de jonge zwemmers van de club. Hij brengt iedereen op basis van zijn mogelijkheden naar een hoger niveau. Wij zijn een club die niet alleen werkt met de betere zwemmers maar kansen biedt aan iedereen die gemotiveerd is.”

Techniek in het water

Uiteraard kijkt iedereen vol verwachting uit naar de training die olympiër Emmanuel Vanluchene zaterdag zal leiden.

“Emmanuel is iemand die heel veel aandacht besteed aan droogtraining, stretching voor en na het zwemmen en uiteraard ook aan techniek in het water. Onze jonge zwemmers zullen ongetwijfeld heel veel van hem opsteken en achteraf nog lang napraten over deze toch wel heel bijzondere teambuilding.”

Tussendoor weet Peter Devos nog te vertellen dat er eind 2021 in Middelkerke een gloednieuw zwembad komt, ingewerkt in het duinenlandschap. (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier