Olympic Brugge en Sodibrug slaan de handen in elkaar voor strandloop in Zeebrugge

Van links naar rechts Dolores David (schepen van Sport), Joeri Devuyst (voorzitter Sodibrug) met Lowie, Frank Verhelst (voorzitter Olympic Brugge) en Ludo Van de Sande (sportcoördinator van Olympic Brugge). © GD
Redactie KW

Sinds 2016 hebben twee Brugse atletiekverenigingen zich verenigd om samen de jaarlijkse strandloop in Zeebrugge te organiseren. Waar Stad Brugge dit vroeger voor zijn rekening nam, speelt de stad nu enkel nog een ondersteunende rol, zowel op logistiek als financieel vlak. Op vrijdag 6 juli zal op de zeedijk het eerste startschot te horen zijn omstreeks 19.15 uur.

Er werden enkele kleine wijzigingen aangebracht ten opzichte van vorige edities. Vorig jaar moest de volledige Sint Georges’ Day wandeling gelopen worden. “Dit jaar wordt slechts van het breedste gedeelte gebruikgemaakt en komt men sneller op het zand”, vertelt Ludo Van de Sande, sportcoördinator van OB.

“Dat betekent dat er meer ‘zandmeters’ afgelegd moeten worden. Ook nieuw is de toevoeging van een kortere afstand van 2,5 kilometer op volledig verhard terrein zodat niet-afstandslopers en minder getrainde atleten kunnen deelnemen. Er werd ook gesleuteld aan de minimumleeftijd om deel te nemen. Beide atletiekclubs zijn van mening dat we de jeugdige lopers meer moeten beschermen voor blessures en overbelasting. Daarom hebben we de minimumleeftijd voor de 5 en 10 kilometer op 12 jaar vastgelegd. De nieuwe afstand van 2,5 kilometer staat dan wel open voor atleten vanaf 10 jaar. Kinderen tot 12 jaar kunnen trouwens gratis deelnemen aan de Kidsrun over 700 meter”, besluit hij.

De strandloop in Zeebrugge is de openingswedstrijd van het Delhaize Loopcriterium van de Kust, een reeks wedstrijden verspreid over de zomermaanden in verschillende kustgemeentes. Meer info hierover vind je op de website www.loopcriteriumvandekust.be.

(GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier