Obasuyi en Doom bevestigen goeie vorm op IFAM Indoor

Alexander Doom en Christian Iguacel tijdens de IFAM Indoor.©JASPER JACOBS BELGA
Alexander Doom en Christian Iguacel tijdens de IFAM Indoor.©JASPER JACOBS BELGA
Redactie KW

Vandaag werd in de Gentse Topsporthal de IFAM indoor afgewerkt. Deze meeting maakt sinds dit jaar deel uit van de World Indoor Tour en daardoor kwamen in Gent vooral veel buitenlanders aan de start. Toch slaagden ook enkele West-Vlaamse topatleten erin om een startbewijs te bemachtigen. Michael Obasuyi (OEH) met 7.76 op de 60m horden en Alexander Doom (AVR) met 47.32 zorgden voor de beste resultaten.

Aangezien Sport Vlaanderen en Vlaams minister Ben Weyts hadden beslist dat enkel Belgische eliteatleten mochten deelnemen aan de IFAM Indoor, bleef het aantal Belgische deelnemers nogal beperkt. De weinige West-Vlaamse atleten die startrecht kregen, presteerden naar behoren, maar gingen niet met een persoonlijk record naar huis.

Basisplaats in estafetteteam?

Michael Obasuyi startte als grote favoriet op de 60m en had in de Topsporthal, waar hij al de hele winter traint, graag zijn persoonlijk record van 7.67 nog wat aangescherpt. De Oostendenaar won overtuigend zijn reeks in 7.76, maar gaf daarna verstek voor de finale. Hij had wat last van de koude temperaturen in de zaal en wou met het oog op het EK indoor, waarvoor hij al gekwalificeerd is, geen risico’s nemen.

Alexander Doom bewees op de 400m nog maar eens zijn goeie vorm door naar 47.32 te snellen. De Roeselarenaar werd daarmee derde en bleef net als vorige week op de micromeeting Christian Iguacel enkele honderdsten voor. In de andere reeks kwam Dylan Borlée aan de start, maar die bleef met 48.04 een eind van de tijd van Doom verwijderd. Hiermee bewees Doom, die vorige week een persoonlijk record van 47.12 liep, dat hij een basisplaats verdient in het 4x400m estafetteteam dat reeds gekwalificeerd is voor het EK indoor. Toch blijft het vooralsnog twijfelachtig of er een team zal worden uitgestuurd.

Geen finale voor Vincke

Bij de vrouwen deed Manon Depuydt (ACME) ook een gooi naar de selectie voor de het 4x400m estafetteteam dat begin maart in het Poolse Torun mag starten. De atlete uit De Haan liep een tijd van 55.74 en klokte daarmee de zesde tijd van alle Belgische deelneemsters. Daarmee lijkt ze zo goed als zeker naast een selectie te grijpen. Eerder op de dag liep Depuydt ook nog de 60m en bleef met 7.61 in de reeksen en 7.57 in de finale ruim boven haar persoonlijk record. Ook Rani Vincke (HAC) mocht deelnemen aan de 60m. Met een tijd van 7.67 slaagde de Gistelse er niet in zich te plaatsen voor de finale.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.