Nunjo Dewaele gemotiveerd voor BK ondanks mindere voorbereiding: “Dit parcours is ideaal voor mij”

De 18-jarige crosser rijdt voor Cycling Team Sofré. (foto RR)
Redactie KW

Zondag rijdt de cyclocrossbond LRC haar Belgisch kampioenschap in Aalter. Een van de kanshebbers op de titel is Nunjo Dewaele. De concurrentie zal sterk zijn, maar de Avelgemnaar vindt er een parcours dat hem op het lijf geschreven is.

Nunjo is een bekende renner bij de LRC. Maar liefst 13 jaar crost hij er al en in die jaren kaapte hij al geregeld kampioenentruien weg. Dit jaar is hij echter wat wisselvalliger dan anders, maar daar heeft hij een duidelijke verklaring voor. “Deze zomer heb ik niet veel kunnen trainen, ik ben hele dagen aan het werk geweest. In de zomer leg je de basis voor een goed veldritseizoen, dus ik start nu met een iets mindere conditie.”

Tweemaal podium

Desalniettemin stond Nunjo dit seizoen toch al tweemaal op het podium, met een tweede plaats in Bellem en een derde stek op Wapenstilstand in Aalbeke. Zondag finishte hij als zevende in de zware moddercross in Arc-Wattripont.

Goede herinneringen

“Mijn start was niet al te goed, dus ik moest meteen gaan inhalen. Op zich kon ik wel vlot opschuiven, maar de koplopers waren toch al gaan vliegen. Nu, ik mag ook niet te veeleisend zijn. Ik ben eerstejaars in categorie A, dus het is niet vanzelfsprekend om al meteen op te boksen tegen renners die een paar jaar ouder zijn.”

In een ideaal scenario rij ik na enkele ronden weg op een technische passage

Zondag rijdt de 18-jarige crosser van Cycling Team Sofré het Belgisch kampioenschap in Aalter, een parcours waar hij goede herinneringen aan heeft. “Ik ben op die omloop nog maar weinig geklopt, als ik het me goed herinner. Ik behaalde er ook mijn eerste kampioenentrui: een Europese trui , ik was toen 15. Daarnaast ben ik doorgaans ook wel in vorm op het BK. Dus ik ga er zeker met volle moed van start.”

Concurrentie

“Het parcours is technisch en is me op het lijf geschreven. In een ideaal scenario ga ik van start met goede benen en kan ik na enkele ronden wegrijden op een van de stukken waar ik het sterkst ben: in een technische passage met draaien en keren, of aan de balkjes. Ik verwacht het meeste concurrentie van Kevin Van Laethem, Jens Teirlinck, Jaro Debruyne en Damon Van Der Plaetsen. Zeker met die eerste twee moet ik niet rekenen op een sprint, ik zal hen vroeger moeten verschalken.”

Ook op de weg

Deze zomer zal er voor de leerling houtbewerking van het Atheneum Avelgem ook wat anders uitzien dan de voorbije jaren. Voor het eerst zal de eerstejaarsbelofte zich ook op het wegwielrennen toeleggen. “In heel mijn carrière heb ik nog maar twee wegwedstrijden gereden, maar ik wil nu echt eens zien of het me ligt. Ik zal uitkomen voor het Wielerteam Decock-Van Eyck-Van Mossel-Devos-Capoen. Het zal sowieso aanpassen worden, want het is ook meteen de overstap naar de beloftencategorie, maar ik zie het helemaal zitten.” (RR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.