Noordster Dudzele in slotfase onderuit tegen kampioen Baasrode

Dudzele (rode uitrusting) en kampioen Baasrode verbroederen na de hoogstaande wedstrijd. © (Foto JV)

Het damesteam van Noordster Dudzele is aan een heel goed seizoen bezig, en bevestigde in een hoogstaande wedstrijd. Het ontving kampioen Baasrode, waartegen het tot op tien minuten van het einde tot een 20-20 stand hield. Uiteindelijk verloor het nog met 21-30.

Coach Birger Snauwaert:”We hebben het vandaag niet cadeau gegeven. Ik ben heel trots op mijn team dat de topploegen al eens kan “kietelen”. Mijn speelsters hebben vandaag een topprestatie geleverd en dat geeft hoop voor de toekomst. Als we de focus 50 minuten lang kunnen houden, dan kunnen we ook zo’n toppers winnen. Ook de tegenstander was heel lovend over ons spel en wou zelfs met ons samen op de foto.” Male was een maatje te groot voor Ichtegem (35-15).

Tenslotte viel er nog goed nieuws te rapen voor de damesteams van Male en Dudzele. Door een administratieve fout zagen ze hun wedstrijd omgezet in een forfait, maar het beroepscomité heeft deze beslissing ongedaan gemaakt. Daardoor staat Dudzele op een mooie vijfde plaats, op één puntje van Male.

Bij de mannen won Jabbeke de moeilijke verplaatsing bij Male. Aan de rust stond het slechts 10-12, maar uiteindelijk maakte Male aanvallend te veel fouten. Zo eindigde de wedstrijd op 17-25. Assebroek had geen problemen met Koekelare (29-17) en Ichtegem behaalde een heel belangrijke zege tegen Beitem (21-19).