Nieuwe waterpoloclub Aqua Sport Brugge mikt hoog én breed

Een deel van de jeugd van Aqua Sport Brugge trok deze week op stage naar domein Polderwind in Zuienkerke. © ACR
Redactie KW

Wat vorig seizoen nog de waterpoloafdeling van de Brugse Zwemkring was, is nu Aqua Sport Brugge. ASB kon zich niet meer vinden in de visie van BZK. De nieuwe club mikt hoog – tweede nationale – en breed: iederéén is welkom.

“Onze visie op de sport week op cruciale punten steeds meer af van de koers die BZK wilde varen. Daarom besloten we ons eigen verhaal te schrijven”, zegt Joeri Gevaert, technisch directeur en ondervoorzitter.

De nieuwe waterpoloclub, onder leiding van voorzitter Bert Defreyne, kan alvast rekenen op de spelers die tot voor de zomer bij BZK actief waren. “We willen dat iedereen die waterpolo beoefent bij ons een plek kan vinden. Ja, we zijn een competitieclub en willen dus resultaten boeken, zowel met de jeugd als met de eerste ploeg. Maar we willen ook een breed platform bieden, met een lage drempel, aan al wie waterpolo wil spelen, dus ook aan recreatieve waterpoloërs, in alle leeftijdscategorieën. We willen onze sport wat groter maken, ook in Brugge”, zegt Gevaert.

Starten in vierde

“BZK wil het waterpolo opnieuw opstarten of verderzetten, denk ik. Dat is hun volste recht. Zij hebben zich weer ingeschreven in de tweede afdeling. Wij worden als een nieuwe ploeg beschouwd en moeten in vierde afdeling beginnen. Mocht BZK zich alsnog terugtrekken, dan opent dat voor ons mogelijkheden. Onze ploeg heeft al bewezen dat ze in tweede nationale thuishoort. Sowieso is dat ons doel. Als het nu niet kan, dan gaan we er alles aan doen om zo snel mogelijk te promoveren.”

De clubkleuren van ASB zijn lichtblauw, donkerblauw en geel. Met de jeugd gaat men in alle leeftijdscategorieën in competitie. De meest talentvolle spelers van de U17 worden bij de eerste ploeg betrokken.

“De spelers die nog wat meer tijd hebben om te evolueren, gaan dat samen met Roeselare kunnen doen, want wij slaan de handen in elkaar. Daarnaast hebben we een bijkomende seniorenploeg. Trouwens: als onze A-ploeg in vierde nationale begint, speelt die op de eerste speeldag, op zaterdag 25 september, tegen onze B-ploeg, die in dezelfde reeks uitkomt…”

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.