Nieuwe trainingen voor roeiclub KRNSO na vrieskou

De KRNSO-atleten voor aanvang van de training op dinsdagmorgen.© FRO
De KRNSO-atleten voor aanvang van de training op dinsdagmorgen.© FRO
Redactie KW

Het eerste weekend van februari pakte KRNSO goud, zilver en brons op het online BK ergometer. Eline Van Loke (Dames Open) en Astrid Francken (JW 16) kroonden zich in hun categorie tot Belgisch kampioen!

Ook in moeilijke coronatijden heeft de Oostendse roeiclub blijvend werk gemaakt van trainingen en online trainingsopdrachten, zodat de leden steeds in conditie gebleven zijn. Vorige week viel alles in het water door de vrieskou, maar vandaag dinsdag werden de jeugdleden al weer op de club verwacht voor een serieuze training.

“Dankzij de snelle dooi is het water van het kanaal ijsvrij en kunnen we trainen”, zegt de 80-jarige Hubert Van Maele, de Brugse roeiveteraan, die bij KRNSO zijn tweede thuis gevonden heeft. “Voor de aanwezige jeugd 14, 16 en 18 staat er vandaag 18 km op het programma met een zestal Skiffs, een dubbele Skiff en één Vier. Roeien is een totaal ondergewaardeerde sport, die het maximum vraagt van de atleten. Heel het lichaam moet fit zijn. Door de jaren heen is bewezen dat de roeiers en roeisters tot de meest complete sportatleten behoren.”

Eddy Puystjens (62) is ook jeugdtrainer bij KRNSO en nog altijd actief lid bij de Masters. “Roeien is een intensieve sport en er wordt in principe elke dag getraind”, weet Eddy.

“Als het niet kon op het water, dan werd er gelopen, gezwommen, gefietst of geroeid op de ergometer. Onze atleten moeten fit blijven en dat hebben ze bewezen in de afgelopen maanden. Op het BK online ergometer heeft KRNSO flink gepresteerd. Vandaag, op een vroege dinsdag in de krokusvakantie, zijn onze talenten op post voor een doorgedreven training. Begin april staan de nationale trials op het programma. Alle atleten hopen klaar te zijn om een selectie af te dwingen voor de nationale trainingen. Voor de club is het altijd een grote eer als onze atleten geselecteerd worden. Voor de toekomst staat er veel KRNSO-talent te springen en we zijn nu al apetrots met Marlon Colpaert, die samen met zijn Brugse ploegmaat, Tibo Vyvey, wil schitteren op het WK U23 in Tsjechië en de Olympisch Spelen in Parijs 2024!”

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.