Nieuwe start- en aankomstplaats voor Dwars door Brugge

Redactie KW

Het parcours van de 35ste editie van Dwars door Brugge op zondag 10 mei werd donderdag officieel voorgesteld.

“Het groeiend aantal deelnemers noopt ons ertoe om dit jaar de start en aankomst buiten Ter Groene Poorte in Sint-Michiels te houden”, zegt Vannieuwenhuyse. “Daarnaast zullen de lopers nog meer de Brugse binnenstad aandoen.”

De deelnemers aan de Kidsrun en de 15 km starten op het plein onder de balkonrotonde nabij het station. De 5 km begint nabij het Minnewater, in de Prof. Sebrechtsstraat. De aankomsten bevinden zich langs de Spoorwegstraat, ter hoogte van Ter Groene Poorte.

Alle andere accommodatie, zoals secretariaat, kleedzalen, douches, vipruimte, animatie en podium voor de prijsuitreiking bevinden zich binnen de site van Ter Groene Poorte. Ook aan het parcours werd wat gesleuteld. “We doen wat meer de wijk Sint-Anna aan. Via de Hoogstraat, Langestraat, Rodestraat, Rodenbachstraat, Stijn Streuvelstraat lopen de deelnemers richting Potterierei”, aldus de organisator.

De op 5 na grootste

Dwars door Brugge maakt deel uit van de Argenta Running Tour, een verzameling van veertien stadslopen in België en is op vijf na de grootste massaloop van het land. Er zijn op 10 mei in Brugge opnieuw vier bevoorradingen: St.-Salvatorkathedraal (4,5 km), Sint-Leo Hemelsdaele (6 km), Predikherenrei (9 km) en Vaartdijkstraat (12 km).

Alle deelnemers vanaf 18 jaar krijgen een bon voor een gratis Brugse Zot, die kan worden afgehaald na afloop in alle drankstanden. Wie zich online inschrijft krijgt een gepersonaliseerd nummer. Dwars door Brugge was vorig jaar goed voor 7.600 lopers, nu zijn er al ruim 1.500 ingeschreven.

(ACR)

>> Inschrijven kan tot en met 27 april via www.argentarunningtour.be. Daarna kan dit nog in Running Center of de dag zelf in scholencampus Ter Groene Poorte.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier