Nieuwe Europese titels voor zussen Vanhoutte en Sandrine Tas

West-Vlaamse toppers op de nationale EK-ploegfoto: Fran Vanhoutte derde onderaan rechts, Sandrine Tas vierde van links rechts en Stien Vanhoutte tweede van rechts rechtstaand. © PR
Redactie KW

Later op de tweede dag van de wegwedstrijden van het Europees kampioenschap in het Spaanse Pamplona volgden Fran Vanhoutte en Sandrine Tas het voorbeeld van Stien Vanhoutte: Europees goud kussen!

Stien Vanhoutte en Anke Vos kwalificeerden zich voor de finale van de “one lap”, samen met de Franse Mathilde Pedronno en de Italiaanse Rossi. Stien Vanhoutte pakte het goud en Anke Vos maakte het Belgisch feestje compleet door in een tijd van 113/1000sten van een seconde trager zilver te pakken.

In de afvallingswedstrijd bij de jeugd-meisjes werd Fran Vanhoutte Europees kampioene, nadat ze in een zinderende eindsprint de Italiaanse Sofia Saronni achter zich hield. Dit was meteen een prachtige afsluiter van het EK voor deze talentvolle tiener uit Gistel. Bij de juniores heren plaatste Jason Suttels anderhalve ronde voor het einde zijn eindsprint. Niemand slaagde er nog in hem terug te roepen: nieuw goud voor de Vlaams-Brabander.

Bij de seniores dames resulteerde de afvallingswedstrijd in een tweede clash op dit EK tussen Sandrine Tas en de Italiaanse Francesca Lollobrigida. Italië domineerde deze wedstrijd met drie zeer sterke renners. Sandrine Tas kroop in het spoor van haar concurrente. In een superspannende eindsprint racete Sandrine Tas bij het uitkomen van de laatste bocht binnendoor om dan zij aan zij met Francesca Lollobrigida naar de meet te stormen… Sandrine Tas won opnieuw en greep dus opnieuw een gouden Europese medaille.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier