Nieuwe Europese titel voor jetskiër Quinten Bossche

Quinten Bossche was zondagmorgen, met zijn vriendin Silke, aanwezig in de WWV Inside-Outside om te supporteren voor de Olympische zeilster Emma Plasschaert. © (Foto FRO)
Redactie KW

Afgelopen weekend heeft de Oostendse jetskiër Quinten Bossche (27) een nieuwe Europese titel toegevoegd aan zijn ellenlange lijst van Belgische, Europese en wereldtitels. In The Grand Prix van Ostrow Wacki in Polen demonstreerde hij andermaal zijn individuele klasse. Hij won drie van de vier proeven en gaf zijn tegenstanders het nakijken.

“De wedstrijd in Polen gold als het officieel Europees Kampioenschap en was ook de eerste wedstrijd van The Triple Crown, de Jet Ski World Series”, vertelt Quinten. “De tweede wedstrijd wordt gevaren in oktober, in Los Angeles in de USA. De derde wedstrijd in Thailand is verzet naar januari 2023. De winnaar, na drie wedstrijden, mag zich de beste piloot van de wereld noemen.

Ik ben nu 27 en hoop natuurlijk mijn overwinning in Polen te bevestigen met sterke prestaties in Amerika en Thailand. Ik heb veel respect, maar geen schrik voor mijn tegenstanders. Ik ondervind wel nog dagelijks last van mijn enkelblessure, een overblijfsel van mijn zware crash, anderhalf jaar geleden. De pijn belet me niet om door te bijten. Als ik op mijn jetski sta, ga ik altijd voor de zege, hopelijk ook in Amerika en Thailand. The Triple Crown zou mooi staan op mijn palmares!” (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier