Nieuwe dubbel voor Lizy en Davy in Dwars door het Westerkwartier

Het podium bij de heren. © FRO
Redactie KW

Het feestcomité van het Westerkwartier mocht vrijdagavond 205 atleten inschrijven voor de 34ste editie van hun stratenloop, Dwars door het Westerkwartier.

Het was de 13de wedstrijd van het Oostends Loopcriterium 2017. Alle deelnemers moesten 9km lopen. Van bij de start koos superfavoriet Davy Stieperaere uit Wevelgem het hazenpad. Na 3km liep hij al met ruime voorsprong aan de leiding, op honderd meter gevolgd door Oostendenaar Kenneth Vanduyfhuys. Daarachter volgde een groepje met Martijn Hosten (Ichtegem), Benjamin Verlet (Oostende), Nick De Wannemaeker (Bredene), Alain Geerts (Impe) en Frederik Declercq (Oostende).

In de tweede ronde nam Stieperaere nog meer voorsprong. Geerts kon Vanduyfhuys bijbenen. Davy Stieperaere liep de 9km in 29’52”, één minuut sneller dan Kenneth Vanduyfhuys, die de spurt won voor de tweede plaats tegen Alain Geerts. Frederik Declercq (Oostende), leider in de individuele tussenstand, pakte de vierde plaats, voor Martijn Hosten en Johan Olivier (Koekelare).

Na de prijsuitdeling poseerden burgemeester Johan Vande Lanotte en Cultuurschepen Bart Plasschaert maar al te graag met de top 3 bij de dames: Lies Deruddere, Tamara Vereecke en Ann Beel.
Na de prijsuitdeling poseerden burgemeester Johan Vande Lanotte en Cultuurschepen Bart Plasschaert maar al te graag met de top 3 bij de dames: Lies Deruddere, Tamara Vereecke en Ann Beel.© FRO

Lies Deruddere (Wevelgem) liep als eerste dame over de streep, na 36′, goed voor de 29ste plaats algemeen én 46″ sneller dan veterane Tamara Vereecke uit Jabbeke. Ann Beel uit Oostende maakte het podium bij de dames volledig. De prijzen werden overhandigd door Phebe Vermeersch, finaliste Miss Coast, geassisteerd door burgemeester Vande Lanotte en schepenen Krista Claeys en Bart Plasschaert.

Voor Lies en Davy werd het de tweede dubbel op rij, na hun zege in Rond de Nieuwe Koerswijk. De volgende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium is de Hermesloop op zaterdag 30 september.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier