Nieuwe Cross Duatlon Series doet Zeebrugge en Westrozebeke aan

Sam Govaert (midden) met zijn partner Griet Van Hoorne en Leon Inkelberghe. © ACR
Redactie KW

Triatlon Vlaanderen pakt in 2021 ter promotie van de duatlonsport met een nieuw initiatief uit. De Cross Duatlon Series. Een criterium dat uit vijf wedstrijden bestaat. Twee organisaties hebben in West-Vlaanderen plaats.

Er wordt in Zeebrugge gestart op zondag 10 januari 2021. Op zaterdag 30 januari doen de deelnemers Westrozebeke aan. De andere wedstrijden zijn in Gent (17 januari), Hofstade (28 februari) en Retie (7 maart).

Via deze vijf verschillende en uitdagende wedstrijden gaat Triatlon Vlaanderen op zoek naar de beste atleet en atlete in verschillende categorieën. “Wie wil proeven van de sport, maar op een meer recreatieve manier, is zeker welkom”, klinkt het.

Laagdrempelig nevenprogramma

Naast de circuitreeksen bieden de verschillende organisatoren ook een laagdrempelig nevenprogramma aan. Niet enkel de eindwinnaars vallen in de prijzen. Wie aan minstens drie van de vijf wedstrijden deelneemt wordt uitgenodigd voor het slotfeest van het wedstrijdseizoen, eind 2021.

De crossduatlon in Westrozebeke, georganiseerd door het Triatlon en Duatlon Team Ieper (TDTI) zal voor de vijfde keer plaatshebben. De wedstrijd staat tevens open als het Belgisch kampioenschap voor pompiers en bestaat uit 4 km lopen, 20 km fietsen en nog eens 4 km lopen.

Dubbele organisatie in Zeebrugge

Diezelfde afstanden moeten ook gedaan worden in Zeebrugge, de openingsmanche op zondag 10 januari in een organisatie van BRO.GO Sports. Sam Govaert kiest in dat weekend overigens voor een dubbele organisatie. “Op zondag is er inderdaad niet alleen de nieuwe Icarus Crossduatlon door de duinen en op het strand van Zeebrugge, maar ook onze Shifting Gears Beachrace blijft behouden. De derde editie houden wij de dag voordien op zaterdag 9 januari”, weet de organisator.

“We hebben die twee wedstrijden uit veiligheidsoverwegingen uit elkaar getrokken. Alles is uiteraard afhankelijk van de maatregelen, maar we blijven enthousiast organiseren”, knipoogt Govaert.

Inschrijvingen

De Icarus Beachrace is genoemd naar de surfclub uitgebaat door Leon Inkelberghe, Natasja en zijn team en is een van de sportevenementen van BRO.GO. Met de steun van heel wat partners (Shifting Gears als sponsor) en van de steden Brugge en Blankenberge wil de organisator ook in de winter beleving brengen in Zeebrugge.

Zowel de crossduatlon als de beachrace starten om 14 uur. De beachrace bestaat met 10 km voor de kids, 20 en 40 km uit drie afstanden. Vanaf vrijdag 20 november kan via Brogo.be voor beide races worden ingeschreven. Voor de wedstrijd in Westrozebeke kan dat tevens via Triatlon Vlaanderen. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.