Nieuw chassis geeft Stoffel Vandoorne verse moed

Bart Vanacker
Bart Vanacker Medewerker Formule 1

Na de rampzalige weekends in Groot-Brittannië en Duitsland, heeft McLaren een nieuw chassis mee voor Stoffel Vandoorne in de hoop de onbestuurbaarheid van zijn wagen op te lossen.

“Ik hoop dat we een stap vooruit kunnen zetten in Hongarije”, zegt Vandoorne. Het zou mooi zijn dat de West-Vlaming, net voor de zomerpauze, het tij kan keren. Want de voorbije races waren niet om over naar huis te schrijven. Zowel op Silverstone als op de Hockenheimring was zijn wagen amper vooruit te krijgen. In Duitsland was hij in de vrije oefenritten van vrijdag en tijdens de kwalificaties zaterdag telkens hekkensluiter.

Zijn Britse renstal heeft er het raden naar wat het probleem is met zijn oude chassis. In elk geval maakte het zijn bolide onbestuurbaar. “Het team werkt keihard om te begrijpen wat het probleem is”, zegt Vandoorne.

Hungaroring is een geweldig parcours

De West-Vlaming kijkt wel uit naar de Hungaroring bij Budapest: “Het is een geweldig parcours en leuk om te rijden. Veel korte rechte stukken die onderbroken zijn door tragere bochten en slechts een recht stuk. Een mix van veel verschillende elementen. Ik ken het parcours als mijn broekzak en heb hier nog gewonnen in de GP2. Ik kijk uit naar een hopelijk positiever weekend dan de vorige.”

Zitten er punten in? Dat zal veel afhangen van de bestuurbaarheid van de McLaren. Een lichtpuntje? Vorig seizoen finishte Vandoorne als 10de en greep hij 1 WK-punt. Anderzijds: de voorbije 7 grand prix’ finishte de West-Vlaming geen enkele keer meer in de top 10.

De kwalificaties starten zaterdag 28 juli om 15u, zondag 29 juli om 15u springen de lichten uit voor De Grote Prijs van Hongarije. In tegenstelling tot in Duitsland, voorspellen de weerkaarten momenteel geen regen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.