Op individueel vlak was het vooral uitkijken naar de skiffraces voor roeiers en roeisters in de categorie jonger dan 23 jaar. Bij de mannen moest lichtgewicht Niels Van Zandweghe (Brugse TR), wereldkampioen in 2016 en vorig jaar vijfde op het grote WK in dubbeltwee licht, alle zeilen bijzetten om een fel aanklampende Tom De Borger (TRT Hazewinkel), zoon van vice-Olympische kampioene (1992) Annelies Bredael, naar het zilver te verwijzen. Het brons was voor Ruben Claeys (KR Sport Gent), vorig jaar in de zware dubbel vijfde op het WK-23.

Bij de vrouwen overklaste Caitlin Govaert (UN Brussel) haar oudere tegenstanders. Deze Brusselse junior, vorig jaar vierde op het junioren WK, was meer dan een lengte sneller dan haar Luikse concurrente Jeanne Lenom (RCAE Liège). Isa Zijlstra (TRT Hazewinkel) pakte dertien seconden na de Brusselse skiffeuse het brons. Caitlin Govaert, die ook dit seizoen nog junior is, verlengde dus net als Niels Van Zandweghe met succes haar titel skiff U23, die ze vorig jaar ook al op zak staken.

Nog bij de vrouwen sloegen Gwenaël De Leenheer en Sharon De Caesemaeker een opvallende dubbelslag. Beide Gentse RS-vrouwen wonnen immers de titelrace in de ongestuurde twee en ze deden dit zowel in de open seniorklasse als bij de beloften U23.

(Belga)

Op individueel vlak was het vooral uitkijken naar de skiffraces voor roeiers en roeisters in de categorie jonger dan 23 jaar. Bij de mannen moest lichtgewicht Niels Van Zandweghe (Brugse TR), wereldkampioen in 2016 en vorig jaar vijfde op het grote WK in dubbeltwee licht, alle zeilen bijzetten om een fel aanklampende Tom De Borger (TRT Hazewinkel), zoon van vice-Olympische kampioene (1992) Annelies Bredael, naar het zilver te verwijzen. Het brons was voor Ruben Claeys (KR Sport Gent), vorig jaar in de zware dubbel vijfde op het WK-23. Bij de vrouwen overklaste Caitlin Govaert (UN Brussel) haar oudere tegenstanders. Deze Brusselse junior, vorig jaar vierde op het junioren WK, was meer dan een lengte sneller dan haar Luikse concurrente Jeanne Lenom (RCAE Liège). Isa Zijlstra (TRT Hazewinkel) pakte dertien seconden na de Brusselse skiffeuse het brons. Caitlin Govaert, die ook dit seizoen nog junior is, verlengde dus net als Niels Van Zandweghe met succes haar titel skiff U23, die ze vorig jaar ook al op zak staken. Nog bij de vrouwen sloegen Gwenaël De Leenheer en Sharon De Caesemaeker een opvallende dubbelslag. Beide Gentse RS-vrouwen wonnen immers de titelrace in de ongestuurde twee en ze deden dit zowel in de open seniorklasse als bij de beloften U23.(Belga)