Niels Van Zandweghe samen met Tim Brys naar herkansingen op WK roeien

Niels Van Zandweghe en Tim Brys. © ACR

Niels Van Zandweghe neemt dinsdag samen met Tim Brys deel aan de herkansingen op het WK roeien.

Niels Van Zandweghe (Brugse Trimm- en Roeiclub) en Gentenaar Tim Brys zijn zondagnamiddag tweede geworden in hun voorwedstrijd van de lichte dubbeltwee op het wereldkampioenschap roeien in Sarasota-Bradenton in Florida in de Verenigde Staten. Er nemen in totaal 24 teams deel, in de voorwedstrijden werden zij verdeeld over vier races. Enkel de winnaars konden zich meteen plaatsen voor de halve finales.

Van Zandweghe en Brys namen van bij aanvang de leiding. Na 900 meter gingen de Polen Kowalski en Jankowski, vorig jaar zesde in Rio, hen voorbij. Zij werden eerste in 6:26′. De Belgen finishten als tweede (6:32′) en moeten met de zevende tijd van alle deelnemers herkansen. De herkansingen hebben dinsdag plaats.