Niels Van Zandweghe moet zijn kompaan Tim Brys laten voorgaan

Niels Van Zandweghe. © (Foto Belga)
Redactie KW

Tijdens het Belgisch kampioenschap indoorroeien is de Gentenaar sneller. Het Oostendse KRNSO scoort vooral bij de dames.

De Antwerpse RV stond zaterdag in voor de organisatie van het Open Belgian Indoorrowing Championship (OBIC). Indoorroeien op Concept 2 ergometers behoort tot het trainingsprogramma van elke roeier. Het wordt voornamelijk gebruikt als alternatief trainingsmiddel en is een ideale manier om tijdens de wintermaanden de conditie te onderhouden. Via de ergometer worden net zoals bij het roeien bijna alle spiergroepen van het lichaam gebruikt.

Bij de lichte heren was Gentenaar Tim Brys drie seconden sneller dan zijn kompaan Niels Van Zandweghe (Brugse Trimm- en Roeiclub) en elf seconden vlugger dan Tibo Vyvey (Kon. Roeivereniging Brugge). Bij de U23 ging de nationale titel naar zijn ploeggenoot Arthur Van Welden. Bij de senioren was de titel voor Ward Lemmelijk, de Europees kampioen uit Tienen. In die categorie eindigde Tristan Vandenbussche (BTR) als derde. Een andere Bruggeling, Bert Verkest (KRB) werd vijfde, Sam Huys (KRB) zesde.

Bij de junioren (18) was er een vijfde plaats voor Rowan Leys (KRB). Bij de meisjes werd Astrid Van Roy van de Oostendse club KRNSO vierde. Haar clubgenote Astrid Francken greep de eerste plaats bij de zestienjarige juniores in de open categorie. Erin Neus (KRNSO) behaalde zilver buiten die open categorie. Bij de lichte dames behaalde Eline Van Loke van de Oostendse club zilver, zij moest enkel de Gentse Eveline Peleman laten voorgaan. Ilse Vandenhouweele (WU23) was dan weer goed voor brons.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier