Niels Van Zandweghe met Tim Brys naar halve finale op EK roeien

Tim Brys en Niels Van Zandweghe. © (Foto GF)

De Bruggeling plaatste zich in de lichte dubbeltwee met zijn Gentse kompaan rechtstreeks voor de halve finale A/B. De andere Bruggelingen Tibo Vyvey en Pierre De Loof moeten herkansen.

De lichte dubbeltwee met Niels Van Zandweghe (Brugse Trimm- en roeiclub) en Tim Brys roeide een spannende heat op het Europees kampioenschap in het Poolse Poznan en gaf voorin maar weinig afstand aan het leidende Duitse duo. Het waren uiteindelijk toch de Duitsers die aan het langste eind trokken. Zij finishten in 6:15’76”. De lichte dubbeltwee van Van Zandweghe en Brys kwam als tweede over de eindmeet in 6:16’65” en plaatste zich zo rechtstreeks voor de halve finale A/B die zaterdagvoormiddag plaatsheeft.

Eerder op de dag kwamen ook Tibo Vyvey en Pierre De Loof van de Koninklijke Roeivereniging Brugge (KRB) op het water. Vyvey, goud op het EK U23 in een lichte dubbeltwee met Oostendenaar Marlon Colpaert, nam plaats in lichte skiff. Ook hij moest bij de eerste twee eindigen om zich rechtstreeks te plaatsen voor de halve finale A/B. Tibo lag in het begin van zijn race op een vijfde stek maar schoof door naar de derde plaats, een positie die hij na Noorwegen en Slovenië kon aanhouden tot aan de finish. De 19-jarige roeier uit Sint-Andries eindigde in 7:07’13” en roeit vrijdagnamiddag om 15.30 uur de herkansingen.

Pierre De Loof had samen met Gentenaar Ruben Claeys eveneens de opdracht om bij de eerste twee te eindigen, zodat ook zij zich op die manier konden plaatsen voor de halve finale A/B. De Belgische M2x kwam na de eerste vijfhonderd meter als vierde door, maar kon geleidelijk aan de Spaanse boot voor hen inhalen. Meer dan een derde plaats zat er niet in voor hen en De Loof en Claeys eindigden zo in hun heat als derde na Roemenië en Zwitserland in 6:27’11”. Zij roeien de herkansingen vrijdagmiddag na Tibo Vyvey om 15.45 uur.