Nicolas Vandierendonck en Didier Rousseau winnen in Zolder

Nicolas Vandierendonck en Didier Rousseau wonnen in een Porsche Cayman de 200 minuten van Zolder.© GF
Nicolas Vandierendonck en Didier Rousseau wonnen in een Porsche Cayman de 200 minuten van Zolder.© GF
Redactie KW

Nicolas Vandierendonck uit Brugge en Kortrijkzaan Didier Rousseau (EMG Motorsport) hebben zaterdag in een Porsche Cayman de 200 minuten van Zolder gewonnen.

Het ging om de eerste manche dit jaar van de Belgische Gentlemen Drivers Club. Voor Didier Rousseau was het zijn eerste wedstrijd, samen met zijn coach Nicolas Vandierendonck die hij doorheen het traject begeleidde.

“Didier heeft ruim anderhalf jaar ervaring en al mooie prestaties neergezet”, klinkt het bij EMG Motorsport. Door corona waren er geen toeschouwers op het circuit van Zolder, maar toch was er een heel ontspannen sfeer. “In de namiddag was er de kwalificatie waarbij we een mooie vierde plaats algemeen en eerste in klasse behaalden met een 1.38.0.”

Bij de start reed Nicolas naar plaats drie, maar na een pitstop moesten ze opnieuw een plaats prijsgeven. Didier heeft één uur gereden met een mooie 1.41 als beste tijd. Na een tweede pitstop nam Nicolas het stuur over. “Onze wagen reed veel beter”, vertelt hij. “Helaas hadden we een stop and go voor speeding pitlane, ook al omdat er geen limiter in de auto stak.”

25 seconden voorsprong

Zo vielen de West-Vlamingen terug naar plaats drie, met twaalf seconden om goed te maken op de voorliggende BMW. Op vier seconden achterstand ging die wagen echter aan het spinnen en zo konden Vandierendonck en Rousseau jacht maken op de leider, een Ford MATC Focus V8.

Die bleef hoog druk zetten maar kwam in aanrijding met een achterligger. Zo kwam de Porsche van Nicolas en Didier niet meer in moeilijkheden en won men met 25 seconden voorsprong op de BMW M4 GT4 van Hakan en Recep Sari.

De volgende twee races van de BGDC vinden plaats in Frankrijk, op het circuit van Magny-Cours, van 13 tot 16 mei. Daarna volgen nog het Nederlandse Assen, Spa, Zolder en Francorchamps als laatste in oktober van dit jaar.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.