Nicolas Saelens met Belgium Racing in Porsche Carrera Cup Benelux

Voor West-Vlaming Nicolas Saelens wordt het dit jaar een blij weerzien met de Porsche Carrera Cup Benelux.© Belgium Racing/Roel Gerits
Voor West-Vlaming Nicolas Saelens wordt het dit jaar een blij weerzien met de Porsche Carrera Cup Benelux.© Belgium Racing/Roel Gerits
Redactie KW

Net als in 2019, toen Belgium Racing voor het laatste actief was in de Porsche Carrera Cup Benelux, vertrouwt de Limburgse Porsche-specialist op West-Vlaming Nicolas Saelens, bekend als een van de twee topmannen achter transportbedrijf Sitra uit Ieper, en Dylan Derdaele uit Lommel.

Samen met zijn teamgenoot Dylan Derdaele won Nicolas Saelens vorig jaar in een Lamborghini Huracan Super Tropheo voor het tweede jaar op rij het Belcar Endurance Championship. Derdaele boekte zijn grootste overwinningen met Porsche.

Voor West-Vlaming Nicolas Saelens wordt het dit jaar een blij weerzien met de Porsche Carrera Cup Benelux. Via de officiële kanalen van Belgium Racing klinkt hij alvast tevreden bij deze uitdaging. “De coronapandemie had een grote invloed op het voorbije raceseizoen en ik ben dan ook opgetogen dat we dit jaar met Belgium Racing opnieuw op een volledig seizoen in de Porsche Carrera Cup Benelux mikken.”

Details en ervaring

“Voor mij persoonlijk is dit een van de meest competitieve kampioenschappen in onze contreien. Als iedereen over identiek materiaal beschikt, kan je je niet verbergen. Het zal aankomen op details en ervaring, en dan denk ik dat we met Belgium Racing over de perfecte partner beschikken.”

Het seizoen 2021 van de Porsche Carrera Cup Benelux start op 1 mei op het wereldvermaarde F1-circuit van Spa-Francorchamps. De kalender omvat in totaal zes meetings, met twee afspraken in zowel België (Spa-Francorchamps en Zolder) en Nederland (Zandvoort en Assen) en een uitstap naar zowel de Oostenrijkse Red Bull Ring (14-16 mei) als de Duitse Hockenheimring (1-3 oktober) voor de slotmanche.

Tijdens elk weekeinde worden twee races verreden. Op 16 april is er voor de Porsche Carrera Cup Benelux een testdag op het Circuit de Spa-Francorchamps. Ook Bruggeling Nicholas Vandierendonck behoort tot de 21 deelnemers. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.