Nick Lamote wint West-Vlaamse prestigeslag bij de Juniors mx2

© Foto Coghe
Redactie KW

In zomerse omstandigheden onder een stralende zon werd een nieuwe succesdag voor onze crossliefhebbers met prachtige wedstrijden in het Oost-Vlaamse Aspelare (Ninove).

Liefst acht West-Vlaamse solorijders op het hoogste schavotje met de hulde als winnaars in hun klasse, en bij de zijspannen ook al West-Vlaamse zeges zowel in groep A als groep B.

Bij de Junioren zoals gewoonlijk een grote schare rijders achter het starthekken, gezien de Mx1 en de mx2, de zware en de lichtere motoren samen rijden.

Nick Lamote (foto) uit Sijsele won de eerste reeks bij de Junioren, gevolgd door Seppe De Saedeleer, (een Oost-Vlaming) en Karel Vanhaecke uit Oostkamp, als eerste mx1-rijder. In de tweede heat werd Nick Lamote tweede en dat was voldoende voor de eindzege in de groep mx2. Karel Vanhaecke werd derde mx1-rijder in de tweede reeks en dat was ook voldoende voor de eindzege en de bloemen.

Niel Vandevelde (Ooigem) werd vierde in de eerste reeks der Junioren, als derde mx2, en in de tweede manche klokte Niel als eerste af, algemeen winnaar, en dat was goed voor de tweede podiumplaats bij de Juniors mx2. Maxim Decheemaeker (Meulebeke) was onze derde West-Vlaming op dat podium, hij legde beslag op de vijfde en derde plaatsen.

Stanley Verstraete (Zerkegem) kwam in beide reeksen der Nationalen als derde onder de geblokte vlag en dat was voldoende voor de eindzege in de groep mx2. In de tussenstand van het B.K. staat hij nu tweede op vijf punten van Michiel Vercauteren.

Greg Demeulemeester (Kerckhove) schreef de eerste reeks der Nationalen op zijn naam, maar in de tweede heat verliep de start volledig verkeerd en was het knokken geblazen om van de tiende plaats op te rukken naar de zesde, als derde mx2, en alsnog goed voor de tweede podiumplaats. In de stand B.K. staat Greg nu derde op 17p.

Damon Tanghe (Ooigem) kwam in zijn herstelperiode toch aan de start met de bedoeling zoveel mogelijk punten te sprokkelen in het B.K. bij de Nationalen. Damon finishte als vijfde en vierde, als dubbel tweede mx1, en mocht naar de hulde van het dagklassement. Hij staat momenteel vierde in het B.K. op 23p van Vercauteren.

Jurgen Wybo (St.Eloois Winkel-Lichtervelde) werd mooi derde in de eerste reeks der Internationalen, achter Seronval en Segers. In de tweede reeks kwam Jurgen echter heel slecht weg door de eerste bochten, niet te bespeuren in de toptien. In de tweede ronde noteerden we Woby reeds op de achtste plaats en hij kwam steeds iets dichter bij de leiders, waarbij Seronval uitviel met platte voorband. Jurgen rukte op tot de vijfde plaats, als vierde mx1, en dat was goed voor de tweede podiumplaats achter David Segers. Jaimy Deleersnijder (Zulte) mocht mee naar de hulde als derde mx1 met de vijfde en vierde plaatsen. Jorne Tytgat (Kerckhove) werd vierde in de groep mx1 met een dubbele zesde plaats, heel knap gereden. Jerome Biets (Jabbeke) is de eindwinnaar bij de Inters mx2 met een twaalfde en negende plaats, als reekswinnaar en tweede mx2. Mattis Meersschout (Wingene) mocht weer met de bloemen huiswaarts als winnaar bij de Inters Open B, hij werd in zijn categorie dubbelwinnaar met de vierde en zevende plaatsen.

Benny Van Impe (Ruiselede) werd laureaat bij de Nieuwelingen B met tweede stek en reekszege. Kelly Debruyne (Poperinge) kreeg het knap lastig met haar concurente Salie Hauters (het vriendinnetje van Stanley Verstraete) die de eerste reeks op haar naam schreef met Kelly vlak aan haar achterwiel. In de tweede manche nam Kelly heel wat voorsprong en schreef de reeks- en eindzege alweer op haar naam. Jamie Vandenberghe (Westkerke) werd tweede bij de Nieuwelingen mx1, de kustboy kwam als derde en tweede onder de geblokte vlag. Jelle Verbeke (St.Eloois Vijve) werd opnieuw mooi tweede in de eindstand der Beloften mx2, hij kwam als derde en tweede door de finish achter Niels Peeters, de leider in het B.K.. Jelle Verbeke staat in de stand B.K. tweede, echter al op 59p van Peeters.

Om ons verslag van de solorijders af te sluiten een prachtzege van Jens De Kegel bij de vierwielers. Onze man uit Koekelare schreef beide reeksen op zijn naam en werd uiteraard eindwinnaar bij de Quads Open A.

West-Vlaamse zijspannen heer en meester

Dylan Boussy – Dagwin Sabbe (Koekelare) werden andermaal eindwinnaar in groep B, zij droogden alle gereputeerde A-rijders proper af in de tweede reeks nadat ze tweede werden in de eerste manche en pakten dan ook weer de eindzege in groep B.

Matthieu Verbrugghe-Gauthier Valcke (Oostrozebeke) mochten mee naar de hulde als tweede’s in groep B, zij legden beslag op de vierde en derde plaatsen.

Koen Vandecappelle – Kristof Nolf (Oostrozebeke) werden derde op het podium groep B, zij legden beslag op de zevende en zesde plaatsen.

Maxim Van Der Haeghen – Jens Mans (Oostkerke) schreven de eerste reeks op hun naam en leken op weg naar de dubbel, tot ze in de eindfase van de tweede heat gecounterd werden door de jonge Boussy. Maxim werd eindwinnaar bij de Zijspan A.

Bert Soetaert – Joey Valcke (Oostrozebeke) vormden voor de gelegenheid een crosskoppel en ze werden tweede in groep A, met de vijfde en derde plaatsen.

Marc Verbrugghe – Andy Algoet (Oostrozebeke-Kachtem) mochten mee op het podium als derde in groep A, zij legden beslag op de vierde en zesde plaatsen.

Volgende afspraak volgt op woensdag 20 juli met VJMO en op donderdag 21 juli met MCLB in Middelkerke voor de grote prijs van de Westkust. Een organisatie van het Team Kampeerwagens Dirk Hofman in samenwerking met Mc Carin van dhr Willy Debeuckelaere, en met het team Kenny Roelandt. Het is een jaarlijkse topper op de kalender, bekend voor zijn sensationale omloop die dit jaar nog wat uitgebreider werd met speciale zandbergen. Op donderdag proeven voor het MCLB-kampioenschap voor Experten A en B, Nieuwelingen Open B, Dames Open, Quads A en B, Internationalen mx1 en mx2 en Open B, en de Zijspannen A en B.

Special is de afsluiter, de jaarlijkse jongerentrofee, uit de reeksen Beloften, Nieuwelingen en Juniors, de zeven besten uit de daguitslag, strijden voor mooie prijzen aan het Interbedrag. Algemene inkom in Middelkerke voor de tweede dagen bedraagt 12 euro, jongeren -15 jaar en inwoners groot-Middelkerke kunnen er gratis in.

(Guido Allewaert – foto Gino Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier