Neuville finisht op de derde plaats in Rally van Kroatië

© BELGAIMAGE
© BELGAIMAGE

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 Coupé WRC) zijn zondag derde geworden in de Rally van Kroatië, de derde manche van het WK-rally.

Voor het Belgische duo is het hun derde opeenvolgende derde plaats dit seizoen. In de WK-tussenstand blijft Neuville tweede met 53 punten, dat zijn er 8 minder dan WK-leider en winnaar in Kroatië Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC).

Dominant, ongelukkig, strijdvaardig en zelfvertrouwen: dat zijn de vier woorden waarin de rally van Neuville samengevat kan worden. De Belg profiteerde vrijdag maximaal van de slipper van Kalle Rovanpera en won als eerste op de weg drie van de vier klassementsritten.

Zelfvertrouwen

Op zaterdag was er de ongelukkige bandenkeuze van zijn team waarna hij zaterdagnamiddag, bulkend van het zelfvertrouwen mentale weerbaarheid toonde en alles op alles zette om zijn achterstand goed te maken. Met diezelfde grinta kwam Neuville zondagochtend aan de start, maar zijn achterstand goed maken lukte niet meer. Ook en vooral omdat Evans en Ogier op een bijzonder hoog niveau acteerden.

“We hebben dit weekend ons uiterste best gedaan, aangevallen en de limieten van de wagen opgezocht. Tot in de powerstage waar we zijn blijven strijden voor de zege”, begint Thierry Neuville zijn analyse.

“Jammer genoeg maakte ik een foutje en verloor ik een drietal seconden. Maar zelfs zonder die fout zou het mij niet gelukt zijn om de rally te winnen. Het tempo tussen de koplopers was zo hoog en lag zo dicht bij elkaar. We hebben alles gegeven wat we hadden. Ik houd een goed gevoel over aan deze wedstrijd waar onze wagen bijzonder goed tot zijn recht kwam op het lastige asfaltparcours. We hebben er echt van genoten. Martijn heeft uitstekend werk geleverd. Dit was geen makkelijk weekend voor copiloten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier