https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Negende Ostrea Rose Classic is schot in de roos

© (Foto GF)
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

De voorbije editie van de Ostrea Rose Classic was volgens organisator Peter Sabbe een schot in de roos.

Niet minder dan 47 schepen waren dit jaar ingeschreven voor de race. “Onder de deelnemers tal van gaffelgetuigde en torengetuigde klassiekers, die ook vanuit Nederland waren afgezakt naar Blankenberge”, aldus Sabbe.

Het was, na de coronastop van vorig jaar, reeds de negende maal dat de Blankenbergse haven het centrum van de klassieke schepen was tijdens deze dagen. De steigers van VVW Blankenberge en de loods van erfgoedvereniging de Scute vormden het decor. “Het publiek kon vanop het Oosterstaketsel de startprocedure volledig volgen. Uniek om van zo dichtbij een zeilwedstrijd te kunnen zien”, klinkt het.

De wedstrijd was ook mooi te volgen vanop de zeedijk. De ‘line honours’ – de term die wordt gegeven aan de eerste boot die de finishlijn van een jachtrace passeert – waren voor de Old Vic, een volledig gerestaureerde houten draak.

Bij de torengetuigde schepen was de gouden masttop weggelegd voor de Caramel en won de Shielmartin het gouden zweerd. Ook de polyklassiekers hadden een winnaar met de High Spirit. Winnaar van de Ostrea Rose Cup werd de Gwylan, een gaffelgetuigde Falmouth working boat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.