Na het verdwijnen van de Pekkerscorrida van IVAC komt FLAC met de eerste Pekkersrun

Wouter Vander Stricht

Verwar de Izegemse Pekkersrun niet met de Izegemse Pekkerscorrida. Die laatste werd eind vorig jaar niet meer georganiseerd, maar was daarvoor een gesmaakte wedstrijd. Op zondag 15 maart pakt FLAC nu uit met de Pekkersrun. Maar beide organisaties staan dus los van elkaar.

De Pekkerscorrida was jarenlang een gewaardeerd onderdeel van de kerstmarkt. Maar door de gewijzigde organisatie van de kerstmarkt, de uitbreiding naar een tweedaags event en het wegvallen van de subsidie voor de corrida, besloot IVAC die niet meer te organiseren.

Maar ondertussen is na de Pekkerscorrida, de Pekkersrun ontstaan. Maar die hebben in feite weinig met elkaar van doen. Met FLAC, die andere atletitekverenging uit Izegem, is er een andere organisator. “Jarenlang organiseerden wij in Izegem een veldloop, de jongste jaren moesten we daarmee uitwijken naar Ardooie. Maar ook daar kwamen we stilaan ruimte te kort. Daarom hebben we nu besloten het geweer van schouder te veranderen”, aldus Jan Pauwelyn.

“We schuiven onze datum enkele weken op en in plaats van een veldloop, gaan we nu voor een stratenloop. We hebben daar eerlijk gezegd niet veel ervaring mee. Uitvalsbasis wordt de piste van het stedelijk stadion, waar de kleinsten 400 of 800 meter kunnen lopen. Er komt ook een familieloop van 3,5 kilometer. Maar de hoofdwedstrijden gaan over 5 en 10 mijl, dus net iets meer dan 8 en 16 kilometer. Het parcours ligt nog niet helemaal vast, daarvoor zitten we nog samen met de politiediensten. Maar zeker is wel dat start en finish zich op het stadion zullen bevinden. We hebben daar ook de nodige accommodatie. Het kan een leuke, eerste wedstrijd van het jaar zijn voor kinderen, joggers en wedstrijdlopers.”

Meer info op www.pekkersrun.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier