Motorcrossers van MCLB te gast op domein Puyenbroeck in Wachtebeke

Jens De Bruyne (Beernem) werd driedubbel vijfde bij de Juniors 500cc. © Foto Coghe

De motorcrossers MCLB waren zondag aan de slag in de Interbondenwedstrijd op Domein Puyenbroeck te Wachtebeke in samenwerking met de ‘grote bond’ FMB-BMB. De opkomst van de piloten liet te wensen over, met net geen 300 rijders achter het starthekken, waarvan een 200-tal van MCLB en 85 van BMB. De wedstrijd vond plaats in zeer warme omstandigheden op een verzorgd terrein, dat regelmatig genivelleerd en gesproeid werd zodat de toch nog talrijk opgekomen supporters mooie wedstrijden konden volgen.

Stefaan De Ruyck uit Tielt won beide reeksen bij de Nieuwelingen C en bij deze de vijfde plaats voor Rudy Spruytte uit Kortemark.

Jenthe Vancompernolle (Esen-Diksmuide) mocht met de hulde ook op het hoogste schavotje als winnaar bij de Nieuwelingen 250/500cc. In beide reeksen was het een spannende bedoening, met uiteindelijk dubbele reekszege voor de man van MCLB. Bij de Nieuwelingen A was er een kopstart van Glenn De Schrijver uit Jabbeke, maar na een halve ronde maakte hij een buiteling van jewelste als kopman en moest hij weer als laatste van start. Na een sterke remonte kon hij alsnog beslag leggen op de vijfde plaats. In de tweede manche slaagde Glenn erin de derde plek te veroveren en de derde podiumplaats op zijn naam te schrijven. Bij deze was Kevin Janssens (Kortemark) vijfde in totaal met de vierde en vijfde plaatsen.

Uwe De Waele (Mc Poeke) werd tweede totaal bij de Juniors jeugd 85cc met de vierde plaats en reekszege.

Avo Tack (Oostrozebeke) moest in beide reeksen het meesterschap aanvaarden van Deschamps. Avo finishte in beide reeksen als tweede bij deze Juniors 250cc. De driedubbele achtste plaats was voor Aaron Spruytte uit Kortemark.

Jens De Bruyne (Beernem) werd driedubbel vijfde bij de Juniors 500cc.

Bij de Internationalen 250cc was er dubbele reekszege voor Marc Boot, de poulain van Mc Mikola, de familie Declercq uit Deerlijk. Bij de Inters 500cc was er een spannende strijd tussen Jens Van Meer met dubbele reekszege voor Kevin Fors die dubbel tweede werd.

Mattis Meersschout (Wingene) mocht mee naar de hulde op het derde schavotje, in beide reeksen wist hij beslag te leggen op de derde plaats, telkens voor David Segers.

Bij de Inters Open B waren de bloemen en de grootste beker voor Jelle Van De Walle, de Meor-boy uit Waregem met dubbele reekszege.

Axel Volckaert (Zonnebeke) was present bij de vierwielers en werd winnaar bij de Quads B (de jongens -18 en +31 jaar), hij kwam als derde en tweede over de finish.

Zijspannen

Jason Van Daele – Niki Debruyne (Pittem-Meulebeke) waren beresterk en super bezig bij de driewielers. In beide reeksen waren ze met voorsprong de betere en pakten ze de dubbele reekszege. Kenneth Dierckens – Joey Valcke (Tielt-Oostrozebeke) werden tweede in de eindstand met tweede en derde plaatsen. Ruben Galle – Stijn De Vijlder (Ingelmunster-Desteldonck) mochten mee naar de hulde als derde. Bert Soetaert – Gianni Dhondt (Oostrozebeke-Meulebeke) werden in de eerste reeks uitgeschakeld met een lekke band. In de slotmanche legden zij beslag op de tweede plaats. Yens Delmotte – Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) waren heel sterk bezig in de eerste reeks, rukten op uit vijfde stelling naar de tweede plek en leken op zoek naar de leiders tot bakkenist Tom zich bezeerde en tot opgave gedwongen en over en out.

Bij de Zijspannen B waren de bloemen voor Kim De Cock – Peter Satdeus de Waaslanders. De tweede podiumplaats in groep B was voor Kevin Merreel – Ruben Van Mol (Izegem-Mol), die als zesde over de finish kwamen in beide reeksen, telkens als tweede B. Brons was voor Colleen Van Troys – Simon Dinneweth (Meulebeke-Ruiselede), die beslag legden op een driedubbele derde plaats B.

Volgende afspraak zondag 1 september in het Oost-Vlaamse Zegelsem. Daar vinden de voorlaatste proeven voor de Nieuwelingen B, Beloften, Juniors-Nationalen 250cc, Quads en Zijspannen plaats. Op zondag 8 september zijn er dan de eerste finales in Lichtervelde.