Nate Van Tatenhove uit Zwevezele was super bezig bij de Beloften, de youngsters tussen 14 en 19 jaar. Nate schreef beide reeksen op zijn naam en was dan ook de meer dan verdiende eindwinnaar. Bij deze Beloften was er ook een opmerkelijk debuut van Mattis Carlier uit Kuurne, de kersverse kampioen bij de jeugd VJMO-Aspiranten. Hij werd in beide reeksen als vierde afgevlagd na een prachtige strijd voor een podiumplaats, hij moest echter vrede nemen met de vierde eindstek.

Jenthe Vancompernolle (Esen-Diksmuide) was heer en meester bij de Nieuwelingen 250/500cc, een compacte groep jongelingen tussen 19 en 24 jaar die met een dertigtal achter het starthekken stonden. Jenthe won beide reeksen en mocht dus op het hoogste schavotje met de hulde en huiswaarts met een prachtige korf bloemen en de grootste beker.

Dimitri Vandesteene uit Knesselare, een lid van Mc 't Hoeske Oedelem, duldde geen tegenstand bij de Nieuwelingen B (28-41 jaar). In beide reeksen nam hij een kopstart en haalde hij met ruime voorsprong de zege binnen, en dus was hij ook eindwinnaar. Bij de Nieuwelingen C eenzelfde scenario met Stefaan De Ruyck uit Tielt, die tekende voor dubbele reeks- en eindwinnaar bij de Nieuwelingen C (+41 jaar).

Avo Tack (Oostrozebeke) was knap bezig bij de Juniors 250cc, de jonge beloftevolle krak schreef beide reeksen en de eindzege op zijn naam. Daar was de derde podiumplaats voor Emiel Soens uit Zwevegem, die als derde en tweede door de finish ging. Gilles Gesquiere (Adinkerke) kende ook een superdag bij de Juniors 500cc, hij won beide reeksen en mocht met de hulde dan ook op het hoogste schavotje met de bloemen en de grootste beker.

Henk Goderis (Ingelmunster) werd tweede in de eindstand bij de Experten, hij legde beslag op de derde plaats in de eerste reeks en tweede in de slotmanche. Jana Calus uit Heestert was sterk bezig bij de Dames Open en mocht naar de hulde als derde in de totaalstand na haar tweede en derde plaatsen.

Damon Ingels (Sysele) werd derde in totaal bij de Nationalen 500cc, hij kwam als vierde en derde onder de geblokte vlag. Bij de Internationalen was kampioen Wietse Brackman heer en meester, de poulain uit het team Mx De Willemsvrienden won beide reeksen met sprekend gemak, en werd eindwinnaar in de groep 500cc. Daar was de tweede podiumplaats voor Jorne Tytgat uit Kerkhove, hij legde beslag op de vierde en tweede plaatsen in de reeksen.

Damon Tanghe (Ooigem) werd eindwinnaar bij de Inters Open B, in de eerste reeks nam hij een kopstart maar een rijfout verwees hem naar de laatste plaats. Na een prachtige inhaalrace finishte hij alsnog op de zesde plaats als reekswinnaar in groep B en in de tweede manche pakte hij de zevende plaats als tweede B. Jelle Vandewalle (Waregem) mocht mee op het podium als tweede bij de Inters Open B, hij legde beslag op de achtste en zesde plaatsen, als tweede en reekswinnaar B.

Axel Volckaert (Zonnebeke) mocht andermaal op het hoogste schavotje als eindwinnaar bij de Quads B, de jongeren -18 jaar en de rijders +31 jaar. Axel werd tweede in de eerste reeks als beste jongere, en hij schreef de tweede manche op zijn naam.

Zijspannen

Bij de driewielers was er spanning, tot de geblokte vlag er een eind aan maakte in beide reeksen. Yens Delmotte - Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) wonnen beide reeksen, maar hebben er hard voor moeten knokken. In de eerste reeks namen ze een kopstart en pas in de eindfase konden ze afstand nemen van Daen Valcke - Robbe De Veene (Oostrozebeke-Kachtem). In de tweede manche was er een kopstart van Valcke-De Veene met Delmotte-Verbrugghe in het wiel. De hele race probeerde Delmotte de leiding te veroveren, maar Valcke kon steeds het gaatje dichtgooien, tot in de voorlaatste ronde Yens en Tom er eindelijk in slaagden de leiding te pakken en het vol te houden tot onder de geblokte vlag. Yens en Tom werdeneindwinnaars in groep A en Daen en Robbe eindwinnaars groep B.

Geert en Joey Valcke (Oostrozebeke) werden tweede in groep A. Colleen Van Troys - Simon Dinneweth (Meulebeke-Ruiselede) werden tweede in groep B met dubbele derde plaats algemeen.

Volgende afspraak is op zaterdag 19 oktober met VJMO en zondag 20 oktober met MCLB voor de 'Sluitingsprijs' in het Oost-Vlaamse Overslag aan de Nederlandse grens. Op 8 december volgt normaliter de jaarlijkse 'Open Eindjaarscross' te Stekene.

(GA)