Motorcross MCLB kreeg het zwaar te verduren door regen en wind

Dylan Delagrense © FOTO GINO COGHE
Redactie KW

Het bestuur besliste zondagmorgen om de cross toch te laten doorgaan, maar het grootste deel van de piloten hadden het zo niet begrepen.

De motorcross in het Oost-Vlaamse Smeerebbe-Vloerzegem, nabij Geraardsbergen, kreeg het zondag zwaar te verduren door het slechte weer. De Zijspan- en Quads-rijders vroegen globaal om de openingsproef voor het kampioenschap te annuleren en deze werden afgelast. De solorijders werkten één reeks af, met bij de Internationalen reekszege en eerste leider in het klassement, ex-kampioen Steve Seronval, voor Manuel Priem, Jurgen Wybo en David Segers. Achter deze vier mx1-rijders finishte Torpjurn Van Hoe als vijfde en eerste mx2-rijder.

Ook de Juniors streden voor de eerste BK-punten, in de klasse mx1/3 zege en 25p voor Dylan Delagrense, de 22p voor Egemnaar Mike Devos. Bij de mx2 prachtige zege voor Ooigemnaar Niel Vandevelde voor Stanley Verstraete uit Zerkegem.

Ook nog de opvallende zege van vader en zoon Spruytte uit Kortemark met pa Rudy bij de Amateurs en zoon Aaron bij de Beloften. We noteerden ook de eerste eindzege van Livay Bulik uit Roeselare en dit bij de Nieuwelingen mx2.

(GA)