Motorcross “Grote Prijs van de Westkust” schot in de roos

Emilio Vannieuwenhuyze. © (Foto Coghe)

De jaarlijkse Grote Prijs van de Westkust te Middelkerke werd na een jaar onderbreking door Corona opnieuw een groot succes op de Nationale feestdag. Dinsdag 20 juli was de jeugdfederatie VJMO te gast en woensdag 21 juli de grote jongens en enkele meisjes MCLB, op beide dagen een mooi pak rijders en dito supporters in veilige omstandigheden in een organisatie Team Dirk Hofman en co.

Bij de Internationalen was de zege voor Kevin Fors, met de derde plaats voor Jerome Biets uit Jabbeke bij de Inters 250cc die als vijfde en derde onder de geblokte vlag kwam. Bij de jonge garde, de Inters B, waren de bloemen voor Emilio Vannieuwenhuyze uit Lichtervelde met dubbele reekszege. Damon Tanghe (Ooigem) legde beslag op de driedubbele tweede plaats.

In de nevenreeksen heel wat West-Vlaamse kleppers waaronder Dougan Paepe (Brugge) bij de Nieuwelingen 250/500cc als eindwinnaar na zijn reekszege en tweede plaats. Gert-Jan Bouckhuyt (Meulebeke) werd winnaar bij de Nieuwelingen Open B met dubbele reekszege. Bij de Nieuwelingen C dubbele derde plaats voor Xavier Degeldere uit Ingelmunster en ook derde in de eindstand achter twee gastrijders. Michael Dekeyser (Ruiselede) mocht met de hulde ook op het hoogste schavotje als winnaar bij de Amateurs na dubbele reekszege. Pieter Swertvaegher (Ingelmunster) mocht naar de hulde na afloop als derde in totaal bij de Experten na zijn tweede en derde plaatsen. Bij de jongeren een mooie derde plaats voor Lowie Soens uit Zwevegem bij de Juniors 500cc, hij kwam als vijfde en tweede door de finish. Lauclin Demeulenaere uit de Westhoek was knap bezig bij de Nationalen 500c, de zware motoren, hij legde beslag op een dubbele vierde plaats in de reeksen, goed voor de derde eindstek.

Le grande vedettes bij de Zijspannen

Niemand minder dan Marvin Vanluchene (Oostrozebeke) aan de start bij de driewielers met gelegenheidsbakkenist Glenn Janssens, ook een der grote vedetten in het Grand Prix en WK-gebeuren. Zij schreven dan ook normaliter beide reeksen op hun naam en eindwinnaars bij de Zijspannen A.

De tweede podiumplaats werd ingenomen door Justin Keuben en Niki Debruyne (Meulebeke) die in beide reeksen als tweede onder de geblokte vlag kwamen.

Dylan Boussy – Tony Cramar (Koekelare) mochten samen met voornoemde vedetten op het podium als derde algemeen na hun dubbele derde plaatsen.

Yens Delmotte – Joey Valcke (Kachtem-Oostrozebeke) vielen net naast het podium bij de Zijspannen A. In de eerste reeks blokkage in de start en moeten gaan achtervolgen vanuit twintigste positie en opgerukt naar de vijfde plek. In de tweede manche een mooie vierde plaats en daarmee ook vierde in de eindstand A.

Bert Soetaert – Gianni Dhondt (Oostrozebeke) maakten de top vijf rond met hun vierde en vijfde plaatsen na twee knappe reeksen.

Volgende afspraak op 24/25 juli te Tessenderlo en op 30juli en 1 augustus in Volkegem. (GA)