Mooie medailleoogst op Belgisch Kampioenschap voor JC Yama Arashi Bavikhove

FOTO gf
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Nadat Judoclub Yama Arashi Bavikhove 16 medailles pakte op het Provinciaal Kampioenschap was het opnieuw prijs op het Vlaams Kampioenschap.

Daar pakte de club 6 medailles. Fran Naessens en Andreas Declercq werden Vlaams kampioen. Sarkis Manukyan, Lothar Plets, Sem Tack en Marcus Vanwonterghem haalden een bronzen medaille. Vijf judoka’s verloren voor de derde plaats en grepen net naast het podium.

Dubieuze beslissing

“Spijtig voor Tom Vanneste die met een andere loting zeker ook verdiende om op het podium te staan. Ook voor Daan Coene die een schitterende wedstrijd vocht tegen de latere kampioen en die daarna door een dubieuze scorebeslissing van de scheidsrechter het tornooi moest verlaten”, vertelt hoofdtrainer Donaat Vandeburie.

Vier keer ippon

Op het Belgisch kampioenschap behaalde de club vijf medailles. Andreas Declercq werd Belgisch Kampioen, Fran Naessens werd Belgisch vice-kampioen. Er was brons voor Sem Tack, Lothar Plets en Marcus Vanwonterhem. Bij de BK Senioren won jeugdtrainster Isabeau Vanderhaeghe haar vier kampen met ippon op een andere manier: houdgreep, wurging, drop seoi nage en overname.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.