Mooi boksgala in de Versluys Dôme

Redactie KW

De komende weken staan er in Oostende opnieuw heel wat boksgala’s op het programma. Zaterdag wordt de Versluys Dôme tot een bokstent omgetoverd en staan er zowel zes elite- als zes amateurkampen op het programma. Meest ronkende naam is deze van Vadim Stoljartsjoek, die tot enige tijd geleden nog bij Eddy Vandenhouweele trainde en nu zijn eigen weg aan het zoeken is.

Volgende week zaterdag staan er in Poperinge 15 amateurkampen gepland. De jonge Oostendse Felix Okunomo krijgt er de kans om zich terug te bewijzen. De jongste pupil van Vandenhouweele wordt een grote toekomst voorspeld. Ondanks zijn jeugdige leeftijd is hij een veelgevraagde bokser. Hij zit nu al aan negen kampen waarvan hij er vijf won. Op 1 juni volgt er een nieuwe kamp in Izegem en op 29 juni staat hij andermaal in de ring. “Hij is samen met Liridon Fazliu de toekomst van mijn club”, vertelt Eddy Vandenhouweele. “Technisch heel sterk, maar ik moet er hem vaak op wijzen dat hij tijdens de kamp niet te uitbundig in het rond slaat. Zijn lengte heeft hij alvast mee, al moet hij nog heel wat sterker worden. Dat is ook de reden waarom hij al heel wat leergeld betaald heeft. Toch geloof ik dat er voor hem een grote toekomst is weggelegd. Ik steek er dan ook veel tijd en energie in. Niet alleen om hem aan te moedigen en scherp te houden, maar vooral omdat het ook van inborst een goeie jongen is. Hij traint nu vijf keer per week heel gefocust.”

“Ook Liridon doet het momenteel uitstekend. Spijtig dat hij voor even terug naar zijn familie in Kosovo moet, want ook voor hen had ik enkele mooie kampen in het zicht. Soit, er komen nog kansen maar zolang beiden zich wat aan elkaar kunnen optrekken dan ziet de toekomst voor de club er zeker wat rooskleuriger uit.” (JLO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.