Monteberg Rally uitgesteld naar 30 augustus

Een sfeerbeeld van de Monteberg Rally vorig jaar. © David Mares
Redactie KW

Er is een nieuwe datum voor de 48ste editie van de Station Le Seau Monteberg Rally. Na de eerdere afgelasting door de coronacrisis begin mei, staat de rally nu gepland op zondag 30 augustus.

Het rallycentrum verhuist ook van De Klijte naar Poperinge. “Dit alles onder voorbehoud. Zolang we geen opflakkering kennen verwelkomen we de organisatie. De start wordt gegeven op onze markt, de service deels op de markt en op de paardenmarkt,” weet Christof Dejaegher, burgemeester van Poperinge. Na de afgelasting van Marktrock pakt Poperinge toch nog uit met een evenement.

Alternatieve rally

“Het parcours telt twee verschillende klassementsproeven: KP Dikkebus en KP Busseboom. Het wordt dus op meerdere niveaus een alternatieve ‘Monteberg’ Rally, alhoewel KP Busseboom al een geruime tijd in de rally van de Monteberg zit. “Dit parcours loopt op 100 meter na op grondgebied Poperinge”, duidt de Poperingse burgemeester. “Aangezien ons eerder gepland evenement Marktrock dat weekend niet kan doorgaan, gingen we in op de vraag van Club Superstage. Er kunnen tot 31 augustus geen massa-evenementen georganiseerd worden. Op Marktrock komen makkelijk 7000 mensen af. Dit ligt voor de Montebergrally duidelijk veel lager.” (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier