Monteberg Rally in De Klijte volzet

De Rally van de Monteberg is met 150 ingeschreven teams volzet. Opvallend is het grote aantal R5 wagens. Voorlopig staat de teller op 20 wagens, maar dat getal kan nog de hoogte ingaan gezien sommige piloten nog geen wagen hebben doorgegeven aan de organisatie.

Steve Becaert is ongetwijfeld één van de favorieten voor de eindzege in de Rally van de Monteberg © SB

De bekendste namen daarbij zijn Bert Coene en Jasper Van Den Heuvel met hun Ford Escort, Sébastien Bedoret, Jeroen Swaanen en Niels Reynvoet met hun Skoda Fabia R5, Vincent Verschueren en Hans Weijs met de Volkswagen Polo R5 en het trio Davy Vanneste, Guillaume de Mevius en Kris Princen met de Citroën C3 R5.

Daarnaast is er ook nog een handvol Lancers met o.a. Steve Becaert, Kurt Boone en Joost Vanbeveren, een Subaru WRC en 3 Porsches (Claudie Tanghe, Fredericq Delplace en Chris Debyser).

In de sterk bezette R2 categorie staat ook voormalig kampioen Steven Dolfen opnieuw in een Peugeot 208 R2. De organisatie stelt wel vast dat er weinig Historics starten. Zelfs meervoudig winnaar Paul Lietaer staat niet op de deelnemerslijst. De Rally van de Monteberg gaat door op zondag 30 augustus.

(SBR)

Steve Becaert is ongetwijfeld één van de favorieten voor de eindzege in de Rally van de Monteberg (foto SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.