Moet Delfine Persoon uiteindelijk toch kiezen tussen de Olympische Spelen en een WBC-rematch tegen Katie Taylor? "Ik weet zo goed als zeker dat Brian Pieter, de manager van Katie, geen rematch wilt voor zijn poulain", zegt Delfines coach Filiep Tampere.

In de raad van bestuur van de World Boxing Federation (WBC) stond een punt op de agenda waarin de bestuursleden aan Katie Taylor's promotor Eddie Hearn vragen hoe de situatie nu is in verband met een eventuele rematch tegen Delfine. Volgens de Belgische WBC-ondervoorzitter Bob Logist is dat een bewijs dat de grootste bond ook van oordeel is dat er iets niet klopt met de uitslag in New York.

Moeilijk

Als de entourage van Katie Taylor toch zou akkoord gaan met een rematch, dan kan Delfine niet naar de Olympische Spelen gaan. Daarin is de WBC ook duidelijk. Volgens de bond verdwijnen profs die naar de Olympische spelen gaan voor 2 jaar uit de WBC-ranking en kunnen ze in die periode ook niet meer kampen voor een WBC-titel.

"Eddie Hearn is de promotor van Taylor, de manager is Brian Pieter", aldus Filiep Tampere. "En ik ben er bijna zeker van dat die laatste geen rematch wil. Moesten we ooit voor de keuze gesteld worden, een rematch WBC of meedoen aan de Olympische Spelen in Tokyo, dan zou dat wel een heel moeilijke keuze zijn voor ons. Kiezen voor de WBC-rematch is een keuze voor het geld, kiezen voor de Olympische Spelen is kiezen voor de eer! Maar nogmaals, de kans is zeer klein dat we zullen moeten kiezen!"

(IB)

Moet Delfine Persoon uiteindelijk toch kiezen tussen de Olympische Spelen en een WBC-rematch tegen Katie Taylor? "Ik weet zo goed als zeker dat Brian Pieter, de manager van Katie, geen rematch wilt voor zijn poulain", zegt Delfines coach Filiep Tampere.In de raad van bestuur van de World Boxing Federation (WBC) stond een punt op de agenda waarin de bestuursleden aan Katie Taylor's promotor Eddie Hearn vragen hoe de situatie nu is in verband met een eventuele rematch tegen Delfine. Volgens de Belgische WBC-ondervoorzitter Bob Logist is dat een bewijs dat de grootste bond ook van oordeel is dat er iets niet klopt met de uitslag in New York.Als de entourage van Katie Taylor toch zou akkoord gaan met een rematch, dan kan Delfine niet naar de Olympische Spelen gaan. Daarin is de WBC ook duidelijk. Volgens de bond verdwijnen profs die naar de Olympische spelen gaan voor 2 jaar uit de WBC-ranking en kunnen ze in die periode ook niet meer kampen voor een WBC-titel."Eddie Hearn is de promotor van Taylor, de manager is Brian Pieter", aldus Filiep Tampere. "En ik ben er bijna zeker van dat die laatste geen rematch wil. Moesten we ooit voor de keuze gesteld worden, een rematch WBC of meedoen aan de Olympische Spelen in Tokyo, dan zou dat wel een heel moeilijke keuze zijn voor ons. Kiezen voor de WBC-rematch is een keuze voor het geld, kiezen voor de Olympische Spelen is kiezen voor de eer! Maar nogmaals, de kans is zeer klein dat we zullen moeten kiezen!"(IB)