Minder wedstrijden, maar meer kwaliteit in Oostends Loopcriterium 2021

De Corrida wordt volgend jaar wellicht in het najaar gelopen.©Picasa FRO
De Corrida wordt volgend jaar wellicht in het najaar gelopen.©Picasa FRO
Redactie KW

Het bestuur van KRNSO, de Koninklijke Oostendse Roeivereniging, heeft in overleg met de Sportdienst van Oostende en de verantwoordelijken voor het Oostends Loopcriterium, beslist om de Corrida van ’t Sas, jaarlijks de eerste wedstrijd van het Loopcriterium, niet te organiseren op de traditionele datum, de eerste zondag van februari.

De wedstrijd wordt verplaatst naar latere datum, wellicht in het najaar. Reden voor het veranderen van datum zijn de coronamaatregelen en de huidige werkzaamheden op het parcours.

Door het uitstellen van de Corrida, de eerste wedstrijd van het meer dan 25 jaar oude loopcriterium, met 15 wedstrijden in en rond Oostende, kwam er ook reactie van de andere organisatoren.

Sportschepen Bart Plasschaert organiseerde, samen met de sportdienst en verschillende organisatoren, een online vergadering. Daarbij werd uitgebreid overleg gepleegd en gekeken wat er wel mogelijk zal zijn in 2021.

Meer kwaliteit

Schepen Bart Plasschaert wil vooral minder wedstrijden en meer kwaliteit. “De jongste jaren zat er sleet op meerdere wedstrijden en was er kritiek op de organisaties, de parcours, de organisatie en de belangstelling.”

“In 2020 zouden alle wedstrijden geëvalueerd worden, maar alleen de Corrida van Sas-Slijkens kon doorgaan. Alle andere wedstrijden werden afgelast en konden dus niet geëvalueerd worden. Voor 2021 is ook de Corrida, begin februari 2021, uitgesteld naar latere datum. Ook andere organisatoren stonden niet te springen om concrete plannen te maken.”

Zes in de plaats van 15 events

Daarom was het nu het ideale moment om eens de koppen bij elkaar te steken. “Samen zijn we tot een akkoord gekomen dat er meer kwaliteit moet nagestreefd worden met zes in plaats van vijftien events.”

“Door de samenwerking tussen twee of drie organisatoren kunnen we de krachten bundelen en dat kan aanleiding geven tot spectaculaire events, met nieuwe, avontuurlijke omlopen voor jong en oud, voor recreatie en competitie.”

Ook zal gestreefd worden naar aantrekkelijke prijzenpotten en een elektronische tijdsopname. Elke wedstrijd kan gepaard gaan met de nodige randevenementen. “We hopen zo meer mensen en meer publiek aan te trekken voor onze loopevenementen met minder wedstrijden maar meer beleving! Er zijn nog geen concrete plannen of data, maar we hopen dat de toekomst perspectieven biedt voor een nieuw en veilig loopcriterium.” (FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.