Mike Bogaert en Annemie Danneels winnen Polderloop in Oostkerke

Zij namen deel aan de 12 km, met van links naar rechts Jorge Scheirens, Hans Caenepeel, Thijs Blondeel, Tony Mestdagh en Paul Meulebrouck. © ACR
Redactie KW

In Oostkerke bij Damme vond zaterdag de Polderloop plaats, de laatste wedstrijd in het VAART-loopcriterium.

Dit criterium bundelt negen lopen in Beernem, Brugge, Damme en Oostkamp. De stratenloop in het mooie polderlandschap kon op de 12 en 21 km rekenen op een deelname van circa zestig lopers. De organisatie had er meer verwacht, maar het regenweer zat daar voor veel tussen. Er was nadien ook nog een wedstrijd over drie en over zes kilometer. Er werd telkens gelopen in rondes van drie kilometer, met aankomst aan zaal De Beuterblomme in Oostkerke. Net als tijdens de vorige edities waren er opnieuw triatleten die na een druk zomerseizoen nog eens alles uit de kast wilden halen en lopers die in het criterium hun laatste punten wilden sprokkelen. Bij de clubs was vooral Beverhout Atletiek Club (BEHO) en het Brugse AC Sodibrug goed vertegenwoordigd.

Op de 12 km was James Goossens de snelste voor Branco François en Jens Franssens. Bij de dames won Els Raes voor Nancy De Baene en Cindy Compernolle. Op de 21 km ging de zege naar Mike Bogaert van het Triatlon Brugge Team. De 34-jarige Bruggeling is er coach en deed dit jaar zijn laatste triatlon. Hij liep in Oostkerke in voorbereiding van zijn eerste marathon, die van zondag 15 oktober in Brugge. Bert Verbeke, ook al een triatleet uit Sint-Laureins, werd tweede voor Maarten Willaerts. Bij de dames eindigde Annemie Danneels op het hoogste schavotje. De 55-jarige triatlete uit Knokke-Heist liep lange tijd in het spoor van de kopgroep bij de mannen en won voor Tine Vandierendonck en Lien Schrauwen.

De prijsuitreiking VAART-loopcriterium is voorzien op 2 december om 10 uur in Oostkamp . Deelnemers ontvangen hiervoor persoonlijk een uitnodiging.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier