Micromeeting is zaterdag de eerste seizoenswedstrijd van Atletiek Zuid West

Chiara Wastijn en Rune Breye. (foto ELD)
Redactie KW

Zaterdag organiseert Atletiek Zuid West (AZW) met de micromeeting in Zwevegem pas zijn eerste wedstrijd van het seizoen voor West-Vlaamse atleten. Trainingsmaatjes Chiara Wastijn en Rune Breye bereiden er zich voor op het Vlaams kampioenschap voor scholieren van volgende week.

De Zwevegemse Chiara Wastijn (17) verpulverde twee weken geleden haar persoonlijk record op de 800 meter met maar liefst zes seconden in Kortrijk. Haar nieuwe besttijd bedraagt nu 2’26″25. “Het was al een tijdje geleden dat ik mij op de dubbele baanronde waagde”, vertelt Chiara. “Ik wist dat een mooie verbetering dus wel eens zou kunnen. Dit was pas mijn eerste race van het seizoen.”

“Door het coronavirus was het wel heel lang wachten. De eerste weken van Covid-19 kon ik me nog probleemloos motiveren doordat ik nog kon gaan trainen met afwisselend Rune Breye en Liesl Luyssen. Enkel de periode voor de vakantie, en het uitblijven van wedstrijden zorgden ervoor dat ik een beetje gedemotiveerd geraakte. Tien dagen scoutskamp begin juli zorgden ervoor dat ik nadien terug met volle goesting ging trainen.”

Zaterdag loopt Chiara de 1500 meter. “Ik hoop mijn persoonlijk record (5’09″10) toch te verbeteren. En stiekem hoop ik op een chrono onder de 5 minuten. Deze wedstrijd is bedoeld als voorbereiding op het BK van volgende week in Heusden-Zolder waar ik op de 2000 meter Steeple zal aantreden. Een plaats inschatten is moeilijk, maar ik hoop er wel mijn tijd (07’32″38) te verbeteren”, aldus de studente wiskunde wetenschappen. Ook Rune Breye (17) is in goeie doen. De Bellegemse bleef eveneens in Kortrijk met 2’26″20 maar net boven haar PR (2’25″49). “Daar kan ik niets anders dan tevreden mee zijn”, vertelt de studente wiskunde wetenschappen. “Ik had niet verwacht zo dicht bij mijn PR te eindigen. Dit toont toch wel aan dat de vorm goed zit na toch een ganse periode zonder competitie. De eerste maanden van de lockdown was de goesting nog heel groot. Maar naarmate de wedstrijden uitgesteld werden verdween die toch. Gelukkig keerde het tij.”

Medaille

“Zaterdag waag ik mij aan de 400 meter. Ik hoop op een verbetering van mijn 63″13 van vorig jaar. Voor mij is dit als voorbereiding bedoelt op het Vlaams kampioenschap van volgende week. Daar neem ik de 1500 meter voor mijn rekening. Daarna volgt nog het BK aflossing waar ik de 4×800 meter zullen lopen met Chiara, Emma D’haene en Heike Vander Cruyssen. Net als vorig jaar mikken we op een medaille. Met dit team moet dit mogelijk zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier