Michiel Vanhuysse op Youth Memorial: “Dit is een sprookje”

Twee dagen na de Youth Memorial loopt Michiel Vanhuysse ook het BK in Moeskroen. (Foto ELD)
Redactie KW

Vrijdagavond staat in het Koning Boudewijnstadion de Memorial Ivo Van Damme op het programma. Voor de wereldtoppers in actie treden, is er de Youth Memorial, een wedstrijd voorbehouden aan de allerbeste scholieren die ons land rijk is. Een van hen is Michiel Vanhuysse (17) uit Marke.

De atleet van Atletiek Zuid West (AZW) ziet zijn fantastisch jaar bekroond met een ticket voor deze prestigieuze wedstrijd. “Ik ga al veel jaren kijken naar deze Diamond League-wedstrijd. Het is dan ook fantastisch dat ik er dit keer niet alleen als toeschouwer zal zijn. Het was ook mijn laatste kans om deel te nemen, want ik ben tweedejaars scholier.”

“Het is een droom die uitkomt. Ik wil ervan genieten en beschouw dit als een beloning voor de vele trainingsarbeid die ik samen met mijn coach Marc Desmet en mijn clubmakkers bij AZW al heb verricht. Een persoonlijk record (2’31″86) op de 1.000 meter zou dan natuurlijk heel mooi meegenomen zijn.”

BK in Moeskroen

Michiel, die dit seizoen in elk nummer een persoonlijk record liep, strandde op een zucht van het clubrecord van Lander Tijtgat op de 1.000 meter (2’31″42). “Die tijd verbeteren is het doel. Al zal dat heel moeilijk worden. Er zal een haas van dienst zijn om het Belgische record te benaderen. Eerder dit jaar verbeterde ik al drie indoor clubrecords op de 800, 100 en 1.500 meter en outdoor was dat op de mijl en op de 2.000 meter. Van de twaalf wedstrijden die ik afhaspelde, won ik er negen. Vorig weekend werd ik nog met mijn team provinciaal kampioen op de 4×800 meter.”

“Het clubrecord van Lander verbeteren is het doel, al zal dat heel moeilijk worden”

Twee dagen na de Memorial staat het Belgisch kampioenschap aflossingen al gepland in Moeskroen. “Hopelijk ben ik voldoende gerecupereerd. Ik zal er net als op het PK met Kevin Demeestere, Robbe Desimpelaere en Tijs Messiaen een medaille proberen te bemachtigen. We staan in ieder geval met de derde tijd ingeschreven. Later deze maand volgt dan nog het BK individueel waar ik mijn kans op de 3.000 meter wil wagen. Ik heb nog geen scherpe tijd achter mijn naam staan, maar ik hoop daar verandering in te brengen“, besluit Michiel Vanhuysse. (ELD)