Michèle George verovert goud in individuele dressuurproef

© BELGA/JASPER JACOBS

Amazone Michèle George, uit Oostende afkomstig en nu wonende in Waregem, heeft donderdag met haar paard Best of 8 de gouden medaille behaald in de individuele test van de paradressuur (graad V) op de Paralympische Spelen in Tokio. Kevin Van Ham (Eros van ons Heem) werd zevende.

Niemand kwam in de buurt van Georges score van 76.524 procent. De Britse Sophie Wells (Don Cara .M) pakte zilver met 74.405 procent. De Nederlander Frank Hosmar (Alphaville) vervolledigde het podium met 73.405 procent. Kevin Van Ham werd zevende met 69.357 procent.

Derde Spelen op rij

George veroverde zo haar vijfde paralympische medaille. Op de Paralympische Spelen van 2012 in Londen pakte ze tweemaal goud (individueel en individueel freestyle), vier jaar later behaalde ze in Rio de Janeiro goud (individueel freestyle) en zilver (individueel), met haar vorige paard Rainman.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De eerste acht plaatsten zich voor de individuele freestylecompetitie, die volgende week maandag plaatsvindt. Dan zullen George en Van Ham opnieuw van de partij zijn.

Derde medaille voor Team Belgium

De Belgische delegatie behaalde tot dusver drie medailles op de Paralympische Spelen in Tokio. Eerder op de dag pakte amazone Manon Claeys uit Maldegem brons in graad IV van de paradressuur en veroverden Griet Hoet en pilote Anneleen Monsieur op de piste brons in de 1.000m tijdrit (WB-klasse).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.