Michèle George en Manon Claeys vijfde in team in Tokio

Michèle George veroverde eerder in Tokio in de individuele test van de paradressuur het goud. Manon Claeys verzekerde zich van het brons in haar klasse. © (Foto Paralympic Team Belgium)
Redactie KW

Het Belgische paradressuurteam heeft op de Paralympische Spelen in Tokio geen medaille kunnen grijpen. Gouden Michèle George uit Waregem en de bronzen Manon Claeys uit Maldegem eindigden samen met Barbara Minneci als vijfde, op een ruim punt van het podium. Het goud ging naar Groot-Brittannië.

George veroverde eerder in Tokio in de individuele test van de paradressuur het goud. Manon Claeys verzekerde zich van het brons in haar klasse. Met een totaal van 223.087 punten veroverde de Belgische paradressuurploeg een vijfde plaats in de Team Test. Claeys scoorde 72.236 procent met San Dior 2 (Grade IV) en George behaalde 77.047 procent met Best of 8 (Grade IV).

Manon Claeys reageerde na de competitie via de officiële kanalen van het Paralymic Team Belgium toch tevreden bij de score en haar prestatie. “Die vijfde plaats bewijst dat ons team vooruitgang boekt en we zitten dicht bij het podium. We zijn hier toch op de Paralympische Spelen, het allerhoogste niveau. Dit biedt veel perspectief voor de toekomst en versterkt onze ambities als ploeg. Nu gaan we ons voorbereiden op de freestyle, waarvoor we allemaal gekwalificeerd zijn. Persoonlijk ga ik daar een volledig nieuw programma in afleggen, op nieuwe muziek. Ik hoop dat het goed uitpakt”, aldus Claeys.

In de nacht van maandag op dinsdag weten we meer. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier