Michael Obasuyi loopt limiet EK U23 op Putbos Meeting

Michael Obasuyi (archiefbeeld)© BELGA
Michael Obasuyi (archiefbeeld)© BELGA
Redactie KW

Gisteren stond de Putbos Meeting in Oordegem op het programma. Er stonden niet zo heel veel West-Vlaamse atleten op de startlijst, maar ze presteerden wel op hoog niveau. Michael Obasuyi maakte na heel wat blessureleed een geslaagde comeback door op de 110mH een tijd van 13.73 te lopen en zo zijn ticket voor het EK U23 veilig te stellen. Rani Vincke snelde met het nationaal beloftenteam op de 4x100m naar 44.64 en mag zich ook opmaken voor datzelfde EK.

Michael Obasuyi bleef de afgelopen maanden niet gespaard van blessureleed en maakte zaterdag in Oordegem zijn seizoensdebuut. Hij was de enige deelnemer aan de 110mH, maar dat weerhield hem er niet van om naar een mooie 13.73 te snellen. Daarmee dook hij ruimschoots onder de limiet van 14.03 die nodig was om zich te kwalificeren voor het EK U23 dat begin juli in Tallinn wordt georganiseerd. “Ik ben heel tevreden met mijn wedstrijd en mijn prestatie”, aldus de Oostendenaar. “Eind april liep ik een spierscheur van zo’n vijf centimeter op en als je ziet dat ik in zo’n korte tijd al terug wedstrijdfit ben, dan is dat zeer positief.”

Normaal gezien ging Obasuyi in Oordegem niet starten, maar aangezien de piste, waarop hij een training voor zien had, bezet was, zakte hij toch naar het Putbos stadion af. “Het was een test met het oog op mijn wedstrijd van komende dinsdag in het Finse Turku. Ik hoop de komende weken vooral wat wedstrijdritme op te doen en om zo ook elke wedstrijd iets sneller te lopen.” Met zijn tijd van 13.73 mag Obasuyi al zeker deelnemen aan het EK voor beloften. “Tokio blijft het hoofddoel van mijn seizoen, maar het zou uiteraard heel leuk zijn om op het EK voor beloften een medaille te halen. Als alles volgens plan verloopt, dan zou ik tegen het begin van het EK al een heel goed niveau moeten halen”, besluit hij.

EK-limiet voor Rani Vincke met 4x100m estafetteteam

Rani Vincke kent op individueel vlak een wat moeizaam seizoen. Afgelopen zaterdag bleef de Gistelse op de 100m steken op 12.02. Daarnaast mocht ze ook aantreden met het nationale 4x100m estafetteteam bij de beloften en daarin was ze wel bijzonder succesvol. Het team, bestaande uit Lucie Ferauge, Justine Goossens, Rani Vincke en Rani Rosius liep naar een tijd van 44.64 en bleef daarmee onder de EK-limiet van 44.90. “Vorig weekend haalden we door een blessure bij de startloopster de finish niet, maar deze keer zijn we wel in onze opzet geslaagd. We wisten dat de EK-limiet mogelijk was, maar je moet het natuurlijk nog steeds doen. Onze wissels waren niet echt optimaal, maar dat betekent enkel dat we nog sneller kunnen dan die 44.64”, zegt Vincke. De atlete van Houtland AC nam twee jaar geleden al deel aan het EK U20 als lid van het estafetteteam en de kans is zeer reëel dat ze deze zomer opnieuw mag aantreden op het EK U23. “De selectie is nu nog niet aan de orde, maar ik zou er uiteraard heel graag opnieuw bij zijn”, besluit ze.

Sterke Yoran Deschepper en Aurèle Vandeputte

Yoran Deschepper blijft net als de vorige meetings op hoog niveau acteren. De Diksmuidenaar liep bij een tegenwind van 0,5m/s naar een tijd van 21.38. Daarmee won hij de wedstrijd en scherpte hij zijn persoonlijk record aan met 2 honderdsten van een seconde.

Aurèle Vandeputte bevestigde zijn knalprestatie van vorige week op de IFAM door zaterdag de wedstrijd in Oordegem naar zijn hand te zetten in 1’47”41. Daarmee zette de Oostkampenaar zijn tweede beste chrono ooit neer.

(GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier