https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Michael Obasuyi bijna zeker van deelname aan de Olympische Spelen

Michael Obasuyi.© BELGA
Michael Obasuyi.© BELGA
Redactie KW

Helemaal zeker is het nog niet, maar de kans is groot dat Michael Obasuyi straks naar zijn eerste Olympische Spelen mag. Voor Tokio wordt er gewerkt met een worldranking waarbij de top 40 zijn koffers mag pakken. En de 21-jarige hordeloper uit Oostende valt daar net binnen. Hij heeft enkel nog tweede goede wedstrijden nodig om zijn plaatsje vast te houden.

“Dat moet wel lukken, want ik heb de indruk dat de vorm aan het komen is”, vertelt Michael Obasuyi. “Vorig weekend had ik een wedstrijd in Genève en daar heb ik veel vertrouwen uit geput. In de reeksen was het nog niet denderend, maar in de finale was ik heel goed bezig. Ik was toen echt op weg op mijn persoonlijk record te verbeteren, maar maakte op de negende horde een foutje. Dat haalde me een beetje uit de wedstrijd. Jammer, maar ik voel dat een toptijd erin zit. Het wordt de volgende keer zaak van dat hoge tempo tot op de meet door te trekken.”

Michael Obasuyi is na een moeilijke voorbereiding net op tijd in topvorm. Er breken namelijk enkele belangrijke weken aan. Morgen loopt hij in Madrid, volgend weekend wacht het BK en dan zijn er nog de KBC Nacht op 3 juli en de week daarop het EK bij beloften.

“Ik heb de voorbije maanden inderdaad met een aantal blessures gesukkeld. Het EK indoor moest ik missen met last aan de adductoren, maar ook daarna had ik verschillende kwaaltjes. Eind april liep ik bijvoorbeeld een hamstringscheur op van vijf centimeter. Allesbehalve ideaal om mee te lopen. (grijnst) Ik mis dan ook nog steeds wat ritme en hordetraining, maar sinds zaterdag heb ik weer een goed gevoel. Ik ben meer waard dan mijn persoonlijke besttijd, maar het moet er nog altijd uitkomen. Het zou alleszins mooi zijn mocht ik op het EK een topprestatie kunnen neerzetten. Daar ga ik voor een medaille. Dat is ambitieus, maar moet zeker binnen mijn mogelijkheden liggen.”

Olympische Spelen

En dan zijn er natuurlijk nog de Olympische Spelen. Voorlopig ziet het er goed uit voor de 21-jarige Oostendenaar. Hij staat momenteel in de top 40 van de wereldranking en dat geeft hem recht op een ticket richting Tokio.

“Ik denk dat ik momenteel 36ste of 37ste sta en de ranking wordt op 29 juni afgesloten. Ik moet dus nog twee sterke wedstrijden lopen. En eigenlijk moet ik zelfs geen zotte dingen meer doen, gewoon bevestigen wat ik waard ben. Als ik dat kan, is mijn selectie een feit. En het zou fantastisch zijn om er op mijn 21ste, op zo’n sterk bezet nummer als de 110 meter horden, al bij te kunnen zijn. Maar vergis je niet! Als ik ga, is het niet zonder ambities. Een nieuw PR lopen, een ronde verder geraken, misschien zelfs de halve finales halen… In Parijs 2024 zou ik nog sterker moeten zijn, maar ik wil nu al presteren.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten