Michael Bultheel strandt in halve finales 400m horden

Michael Bultheel © BELGA
Redactie KW

Michael Bultheel heeft zich zondag niet kunnen plaatsen voor de finale van de 400 meter horden op het WK atletiek in de Chinese hoofdstad Peking.

In de eerste halve finale eindigde de FLAC-atleet in baan drie in 49.66 op de achtste en tevens laatste plaats. Enkel de top twee van elke halve finale en de beste twee verliezende tijden plaatsen zich voor de finale op dinsdag. In de reeks van Bultheel was de zege voor de Keniaan Boniface Mucheru Tumuti. Die zette in 48.29 een persoonlijke besttijd neer. De Amerikaan Kerron Clement werd in 48.50 tweede en mag dus ook mee naar de finale.

Bultheel had zich zaterdag met de hakken over de sloot geplaatst voor de halve finales. De 29-jarige Bultheel werd toen in zijn reeks pas zesde in 49.38, ruim onder zijn persoonlijk record (49.04), en mocht als laatste mee naar de halve finales, met de traagste tijd van alle halvefinalisten achter zijn naam.

De kwalificatie voor de Spelen van Rio heeft Bultheel reeds op zak. In zijn achterhoofd hoopt hij nog steeds het Belgisch record van Marc Dollendorf te verbeteren. Die zette op de Olympische Spelen van 1996 in het Amerikaanse Atlanta 48.91 op de tabellen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier