Metje Zitteloop in Bikschote is aan elfde en laatste editie toe

De start van de Joggers met microman Antoon Verstraete. © Robert Barthier
Redactie KW

We hadden een babbel met kermiscomité voorzitter Steve Queldry en hij bevestigde dat de Metje Zitteloop voor de laatste maal op de kermisaffiche kwam. De tweede proef van het Bakelandt loopcriterium in Bikschote gaat dus uit de boeken.

“We zitten met een zwaar kermisprogramma en onze organiserende groep groeit niet. Iedereen zet zich enorm in en ik ben alle vrijwilligers en sponsors echt dankbaar want zonder hen is er geen kermis. Maar een stratenloop opnieuw op de weg zetten, dat zagen we met ons huidig bestuur niet meer zitten. Vandaar dat vanaf nu de loopboeken dicht gaan.” vertelt Steve Queldry.

Een tropisch zonnetje deed de organisatoren beslissen om hun wedstrijd een ronde in te korten en van negen naar zeven km terug te brengen. Ondanks de concurrentie van Keiem kregen ze toch 173 sporters over de vloer. Een 50-tal joggers en 120 stratenlopers demonstreerden een boeiend vertoon. Het werd andermaal een succesvolle uitgave van de tweede proef van het Langemark-Poelkapelse Bakelandt loopcriterium. Nadat Boezingenaar Bjorn Voet verleden jaar, bij de heren, in de Metje Zitteloop iedereen te vlug af was, nam Bjorn nu wat gas terug. “Ik sukkelde met een spierscheur in de dij en besloot om dit keer met dochter Julie mee te lopen en mij niet in de strijd voor de bloemen te gooien” zei de winnaar van vorig jaar.

Na de eerste doortocht had Davy Stieperaere het klassieke gaatje geslagen en volgde Cédric Callewaert op een tiental seconden. Kevin Brysbaert volgde wat verderop. Dan kregen we Joris Moeyaert in het vizier met Frederic Decoster wat verderop. In de tweede ronde kwamen ze in dezelfde volgorde voorbij. Aan de finish mocht men een triomferende Davy Stieperaere als eerste afvlaggen. Cédric Callewaert werd mooi tweede, Kevin Brysbaert derde, Joris Moeyaert vierde en Frederic Decoster vijfde. Bij de dames stond er geen maat op Ilse Geldof die Lies Deruddere halfweg de wedstrijd in de steek liet en Julie Voet werd mooi derde bij de dames.

“Na een kleine kilometer wedstrijd besloot ik een prikje te geven en het lukte, alle medevluchters moesten passen. Ik wist dat er geen grote verschillen zouden worden opgetekend, de afstand van zeven km was daarvoor te kort. Dit jaar liep ik meestal in het buitenland, Frankrijk, Nederland en zelfs Spanje waar ik als tweede finishte in een halve marathon. Ik was dit seizoen wat te zwaar gestart en kreeg de slag van de man met de hamer in juni. Pas nu begint het weer volop te gaan” haalt winnaar Davy Stieperaere aan.

Het podium van de Metje Zitteloop met v.l.n.r.: Lies Deruddere (2de dames), Cédric Callewaert (2de heren). Ilse Geldof (eerste dames), Davy Stieperaere (winnaar heren), Kevin Brysbaert (derde heren) en Julie Voet (3de dames). Joris Moeyaert (vierde heren) ontbreekt op de foto.
Het podium van de Metje Zitteloop met v.l.n.r.: Lies Deruddere (2de dames), Cédric Callewaert (2de heren). Ilse Geldof (eerste dames), Davy Stieperaere (winnaar heren), Kevin Brysbaert (derde heren) en Julie Voet (3de dames). Joris Moeyaert (vierde heren) ontbreekt op de foto.© Robert Barthier

“Ik voel me redelijk goed in vorm, Pas na mijn verlofperiode in juli ging ik er terug tegenaan. In juni won ik nog de duathlon van Gravelines (Fr). De wedsstrijd was wat kort en ik bleef op een kleine 100m van Stieperaere hangen. Ik ben best tevreden met mijn tweede plaats. Ik loop nog twee stermomenten met de Duathlon in Damme en de Marathon van Eindhoven.” weet Cedric Callewaert.

“Ik sport nog voor de fun, om fit te blijven. Na zven weken in mijn Spaans appartement trok ik weer de loopschoenen aan. Ik ben een lange afstandloopster en vond het doodjammer dat men de wedstrijd 1 ronde inkorte. Ondanks ik een trage starter ben, nam ik toch vlug de benen en tot halfweg hield Lies Deruddere stand en dan plooide ze. Julie Voet, hou ze maar eens in de gaten; zij heeft talent en zij is onze looptoekomst” lacht Ilse Geldof.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier