Menen mag Belgisch kampioenschap halve triatlon organiseren

“We zijn verheugd het BK te kunnen organiseren in 2021, het moet zijn dat onze eerste editie van Decospan Triatlon Menen indruk heeft gemaakt.” Dat zegt een fiere medeorganisator Frederik Van Lierde die in Menen zijn laatste wedstrijd winnend kon afsluiten.

Frederik Van Lierde en Pieter Heemeryck tijdens de afscheidswedstrijd van Van Lierde op 13 eptember in Menen. © belga

“Gezien er weinig opmerkingen op onze eerste organisatie waren zullen we het concept niet veranderen: zwemmen in de Leie, een glooiend fietsparcours en twee ronden lopen met het keerpunt in de gebouwen van onze hoofdsponsor Decospan. Hopelijk kunnen we nu wel zonder beperkingen organiseren op 22 augustus 2021.”

Pieter-Jan Desmet, ceo van Decospan, is ook in zijn nopjes: “De tweede organisatie van Decospan Triatlon Menen wordt het Belgisch kampioenschap en dat exact 26 jaar na de organisatie van het BK kwarttriatlon waarvan we ook de hoofdsponsor waren.”

Menen op de kaart

“Als marktleider in de wereld van het fineerhout gaan we tevens voor het hoogst haalbare en we steunen de mensen van de organisatie in hun streven naar een duurzaam evenement voor de deelnemers, toeschouwers, ons personeel en onze klanten en leveranciers. “

“Tradities zijn er om in ere te houden”, vult Burgemeester Eddy Lust (Team 8930) aan. “We willen Menen positief op de kaart zetten, niet alleen met de komende infrastructuurwerken maar ook met dergelijke grote evenementen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.