Memorial Fernand Roelands vulde het Tempelhof tot de nok

Redactie KW

Boxing Club Kingscobra had voor zijn jaarlijks boksgala 12 kampen voorzien waarvan tien amateurkampen en twee wedstrijden voor eliteboksers. Met Jari Joos, Loes Tanghe, Jason Schmidt, Jonas Jouck, Wetty Volker, Aslam Aidamirov en Shamshaad Aramkhel stonden maar liefst zeven jeugdproducten van de boksclub op het canvas.

In het eerste deel voor de pauze kwamen reeds vijf amateurs van Kingscobra in de volgspot met wisselend succes. Jari Joos (15) beet de spits af en versloeg een Waaltje uit Amay met de punten in de categorie van 54 kilogram. Ook Jonas Jouck verschalkte zijn tegenstrever uit Kalken. Minder goed ging het voor Loes Tanghe die aantrad in de enige dameswedstrijd van de avond. Zij verloor met de punten tegen Melanie Gagliano uit Braine-le-conte. Dan was er nog een heuse derby tussen twee boksers uit de twee Brugse actieve clubs. Jason Schmidt Kingscobra maakte zijn debuut maar zal het zich anders voorgesteld hebben. Hij verloor van Giorgy Mahatadze van BC Wimme. De laatste wedstrijd in het eerste deel ging tussen Bruggeling Wettey Volker en Jeroen Govaerts uit Turnhout. Wetty dolde drie ronden lang met zijn tegenstrever en won verdiend op punten.

Tijdens deel twee kwamen nog twee mannen van Kingscobra op het vilt. Aslan Aidamirov (42) won in de open categorie van de Turnhoutenaar Shavon Waterberg maar Shamshaad Aramkhel verloor dan van Bledor Trechnjeva uit Torhout. Tijdens de negende kamp klopte Jan Helin van BC Bufi Kouassi Elisée van BC Houtland naar dromenland in de derde ronde na 45 seconden.

De hoofdmoot van het boksgala bestond uit twee profkampen. Eerst kwam er Belgisch kampioen weltergewichten Bula Galo Brice aan de beurt in een kamp tegen de nummer 1 uit Letland, Invans Levickis. De Let was duidelijk niet gekomen om een pak slaag op te lopen. Vanaf ronde twee probeerde hij constant het gevecht te ontlopen. Brice slaagde er echter niet in, ondanks veelvuldige aanvallen, de Let uit evenwicht te brengen. Maar de puntenzege voor de Belgische kampioen was wel oververdiend. Voor Bruggeling Sergei Ballegeer had de organisator de Rus Maksims Ogurcovs voorzien in zes ronden van drie minuten. Vanaf ronde begon Ballegeer met het slopen van de Russische muur. Met slagen naar de lever en links-rechtse combinaties trok hij het laken naar zich toe. In de tweede ronde maakte de Rus al na 8 seconden kennis met het vilt. Zes seconden later deed hij dit nogmaals en oordeelde de scheids dat het welletjes was geweest.

Kingscobra kan terugblikken op vijf overwinningen op zeven kampen en ziet hun elitekamper komaf maken van een Rus. Het enthousiaste Brugse publiek keerde achteraf tevreden huiswaarts.

(GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier