Melissa Debackere eerste leider in de 6 Uren van Kortrijk

Filiep Masselin

De spektakelproef van Lavano te Moeskroen is de traditionele opener voor de 6 Uren van Kortrijk. Ruim 4.000 toeschouwers konden de evenwichtsoefeningen van de piloten bewonderen en daarin bleek de Wervikse Melissa Debackere de beste.

Degene die dacht dat vijfvoudig winnaar Vincent Verschueren opnieuw de concurrentie op een hoopje zou rijden, was er dit jaar aan voor de moeite. De Oost-Vlaming, genavigeerd door Robin Maes (Kortrijk) werd pas vierde op zeven seconden van Melissa Debackere. De Wervikse pilote, voor het eerst sedert lang weer genavigeerd door Cindy Cokelaere, was een fractie sneller dan Davy Vanneste.

“We reden een foutloos parkoers en ondanks het feit dat we wat tijd verloren achter de historic wagens waren we toch nog de snelsten. Maar het is pas morgen dat de rally begint”, blijft Melissa nuchter. Davy Vanneste strandde op de tweede plaats op 1,3 seconden. De garagehouder uit Menen was best tevreden. “We hadden de juiste afstelling en uiteraard de juiste banden om dit parkoers af te werken. De pas aangekochte Citroën is een leuke auto want hij geeft ons een echt koersgevoel.”

Strak tempo

Steve Becaert werd knap derde op zes seconden voor Vincent Verschueren en Andy Lefevere die dit weekend de Skoda Fabia R5 komt ontdekken. De verliezer van de dag is Bernd Casier die al 23 seconden moet toegeven. “We hebben geen fouten gemaakt en reden een strak tempo. Ik heb echt geen idee waar we dan zo veel tijd verloren”, aldus een ontgoochelde Bellgemnaar.

Bij de historics waren de favorieten op post. Paul Lietaer was de snelste met een twaalfde plaats algemeen terwijl vader en dochter Vanwijnsberghe tweede werden en zestiende algemeen staan.

Zondag staan er dertien klassementsproeven op het programma en weten we rond de klok van 17.00 uur wie de opvolger wordt van Vincent Verschueren.

(FM/ foto DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.